Велинград - online - Пусковият срок за ремонта на околовръстното е 31 август 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пусковият срок за ремонта на околовръстното е 31 август
Публикувано 2009-08-18 09:37:42 от Темпо

Пусковият срок на ремонта по околовръстния път във Велинград е последният ден на август. “Ако няма извънредни обстоятелства, на 31 август 2009 г. ремонтът трябва да е приключил и да открием отсечката от входа на града до моста на Централни гробища”, каза за в. “Темпо” заместник-кметът Валентина Цветанова-Игнатова. Засега има известно изоставане, но планът е в първите дни на септември да се реже лентата.
Разрешителното за строеж за ремонта на околовръстния път е с дата 21 февруари 2005 г. В продължение на години обаче със средствата за този ремонт, отпуснати по програма ФАР на ЕС, постоянно имаше проблеми и ремонтните дейности се отлагаха във времето. Велинградчани дори взеха на подбив табелата, на която всичко друго бе детайлно изписано, включително срокът за изпълнение от 180 дни, но липсваше най-важното - начална и крайна дата на ремонта.

Сега ремонтите дейности се извършват от софийската фирма “АБС - Асфалт, бетон, София” ООД, а консултант е сдружението “Рутекс - Пътинвестинженеринг”. Възложител на ремонта на ФАР е Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Финансирането на тази част от реконструкцията, която включва асфалтиране и осветление, е от ФАР и е в размер на 1 500 000 лева.
От своя страна Община Велинград отпусна 300 000 лева за изграждане на канализация, каквато досега е липсвала. Една от причините за забавяне на ремонта беше именно осигуряването на тези пари, но общинското ръководство прецени, че няма смисъл да асфалтира преди полагане на канализацията. “Забавяне имаше, но поне сега сме доволни, че успяхме да осигурим средствата и отсечката ще бъде цялостно ремонтирана”, смята г-жа Цветанова.
Аналогична е позицията на общината и за отсечката от околовръстния път след моста на Централните гробища, която също трябва да се отремонтира. Докато не се осигурят пари за канализацията, асфалтиране няма да се прави, за да не се налага след това да се копае новоположената настилка. Приключването на ремонтите дейности включва и асфалтиране на входа на града, под жп-надлеза, където през последния месец пътят е стеснен и се създават трудности при натоварения трафик на автомобили. Вариантът за оформяне на кръстовище с кръгово движение пред бензиностанцията на “Лукойл” към момента не е актуален.
Общината се готви да реже лентата и на още два обекта. На 29 август предстои откриването на водопровода на Сърница, който е готов и в момента текат 72-часовите проби. В началото на септември ще бъде открит и още един нов мост в Драгиново.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води