Велинград - online - Общината ще дофинансира ремонта на физкултурен салон 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината ще дофинансира ремонта на физкултурен салон
Публикувано 2009-08-24 21:59:50 от Темпо

16 000 лева са нужни за дофинансиране на ремонта на физкултурния салон на СОУ “Васил Левски”, пише директорът на училището Емил Моллов в писмо до председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз. Парите ще се ползват за цялостно вътрешно изкърпване и боядисване на салона, съблекалните, канцелариите и санитарните помещения. Нужно е да се монтират метални предпазни решетки от вътрешната страна на прозорците. Нужен е и ремонт на старите и монтиране на нови баскетболни табла и на шведски стени. В момента салонът се ремонтира със средства от Националната програма за съфинансиране от Министерството на образованието, но средствата не достигат.

Подобно решение общината да даде допълнителни 15 000 лева за дофинансиране на проект наскоро бе гласувано за спортната площадка на СОУ “Христо Смирненски” в Света Петка, където председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз е врид директор.
Проектът, предложен от М. Джамбаз, предизвика реакция от страна на съветници. Първо председателя на Комисията по образование Венко Бозев се възпротиви, че предложението не е гледано от комисията и че приоритетно е осигуряването на 80 000 лева за издръжка на маломерните паралелки. А общината едва ли може да гарантира голямо преизпълнение на собствените приходи в условията на икономическа стагнация. Екатерина Каферинова бе директна: с внасянето на такива решения Мустафа Джамбаз си прави личен PR. Тя настоя по подобни въпроси първо да се свиква Оперативното бюро и пресметна, че ако се съберат всички суми, гласувани от преизпълнение на собствени приходи, ще се получи цифра по-голяма от бюджета на общината.
Позицията на кмета Иван Лебанов бе аналогична: Общинският съвет взима фалшиви решения, за които не са подсигурени средства. Събираемостта на приходите пада, държавата също намалява средствата за общините, а училищата са на делегирани бюджети, в които има и средства за ремонти. Кметът също се изказа против начина на вкарване на такива проекти за решения, без те да са съгласувани с финансистите на общината и политическите сили.
По спора М. Джамбаз даде думата и на Фидел Беев, според когото се мълчало, че са дадени пари на училища за несъществуващи ремонти. Защо мълчите за баните, за комисията, която трябваше да обмисли бъдещето на “Стройком”, попита на свой ред мнозинството Иван Лебанов. Заради високия градус на спора съветникът Златко Златанов изрази загриженост, че пада рейтингът на Общинския съвет и че ако трябва, такива въпроси да се осъждат на закрито заседание.
Въпреки пренията решението бе подкрепено и общинската хазна ще трябва да подсигури 16 000 лева за физкултурния салон на СОУ “Васил Левски”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води