Велинград - online - Общината ще дофинансира ремонта на физкултурен салон 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Общината ще дофинансира ремонта на физкултурен салон
Публикувано 2009-08-24 21:59:50 от Темпо

16 000 лева са нужни за дофинансиране на ремонта на физкултурния салон на СОУ “Васил Левски”, пише директорът на училището Емил Моллов в писмо до председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз. Парите ще се ползват за цялостно вътрешно изкърпване и боядисване на салона, съблекалните, канцелариите и санитарните помещения. Нужно е да се монтират метални предпазни решетки от вътрешната страна на прозорците. Нужен е и ремонт на старите и монтиране на нови баскетболни табла и на шведски стени. В момента салонът се ремонтира със средства от Националната програма за съфинансиране от Министерството на образованието, но средствата не достигат.

Подобно решение общината да даде допълнителни 15 000 лева за дофинансиране на проект наскоро бе гласувано за спортната площадка на СОУ “Христо Смирненски” в Света Петка, където председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз е врид директор.
Проектът, предложен от М. Джамбаз, предизвика реакция от страна на съветници. Първо председателя на Комисията по образование Венко Бозев се възпротиви, че предложението не е гледано от комисията и че приоритетно е осигуряването на 80 000 лева за издръжка на маломерните паралелки. А общината едва ли може да гарантира голямо преизпълнение на собствените приходи в условията на икономическа стагнация. Екатерина Каферинова бе директна: с внасянето на такива решения Мустафа Джамбаз си прави личен PR. Тя настоя по подобни въпроси първо да се свиква Оперативното бюро и пресметна, че ако се съберат всички суми, гласувани от преизпълнение на собствени приходи, ще се получи цифра по-голяма от бюджета на общината.
Позицията на кмета Иван Лебанов бе аналогична: Общинският съвет взима фалшиви решения, за които не са подсигурени средства. Събираемостта на приходите пада, държавата също намалява средствата за общините, а училищата са на делегирани бюджети, в които има и средства за ремонти. Кметът също се изказа против начина на вкарване на такива проекти за решения, без те да са съгласувани с финансистите на общината и политическите сили.
По спора М. Джамбаз даде думата и на Фидел Беев, според когото се мълчало, че са дадени пари на училища за несъществуващи ремонти. Защо мълчите за баните, за комисията, която трябваше да обмисли бъдещето на “Стройком”, попита на свой ред мнозинството Иван Лебанов. Заради високия градус на спора съветникът Златко Златанов изрази загриженост, че пада рейтингът на Общинския съвет и че ако трябва, такива въпроси да се осъждат на закрито заседание.
Въпреки пренията решението бе подкрепено и общинската хазна ще трябва да подсигури 16 000 лева за физкултурния салон на СОУ “Васил Левски”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води