Велинград - online - “Спортни имоти и пазари” - отново ябълката на раздора 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Спортни имоти и пазари” - отново ябълката на раздора
Публикувано 2009-08-24 22:00:48 от Темпо

Кметът Иван Лебанов върна като незаконосъобразно решението, с което Общинският съвет отмени неговите заповеди за освобождаване на Анна Кондарева и назначаване на Костадин Златев за директор на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” (“СИП”). На извънредно заседание на 19 август управляващата в местния парламент “тройна коалиция” ДПС-БЗНС-ВМРО потвърди решението, като го допълни с мотиви: изпълнението на заповедите би довело до нарушаване на важни обществени интереси, а абсолютно незаконното вмешателство в управлението на общинското предприятие е опит за узаконяване на последици от незаконни заповеди.

Че “СИП” е поредната ябълка на раздора ясно се видя в предхождащия гласуването дебат.
Всички решения по казуса са в съда и докато той не се произнесе, всяко решение на Общинския съвет ще е незаконосъобразно, заяви Екатерина Каферинова. Тя цитира последното от трите определения, с което Пазарджишкият административен съд отхвърля жалбата на Мустафа Джамбаз срещу заповедите на кмета и прекратява производството по това дело. Всички определения сочат, че въпросът не е от компетентността на Общинския съвет и е крайно време да се разберат правомощията на кмета и на съветниците, подчерта г-жа Каферинова. Волята на мнозинството да си разпределя общински предприятия тя илюстрира с пример: фирма на общински съветник е взела 8494 лева за доставка на строителни материали за Плажа, като се има предвид, че общината е провела обществена поръчка и е избрала доставчик. Съветничката не пожела да назове името на фирмата, но директният диалог между нея и Ал. Гагов даде насока. Ек. Каферинова даде още един скандален пример: че адвокат на Общинския съвет е взел хонорари от порядъка на 30-40 000 лева плюс 1500 лева от “СИП” за консултантски услуги. “Няма пари за спорта, а за адвокати, които сътворяват незаконни решения, има пари!”, обобщи лидерката на ЗНС и поиска да се видят загубите на “СИП” за последните 6 месеца.
“Стройком” не е бащиния на Гагов, а “Спортни имоти и пазари” не е бащиния на Георги Велев”, категорично заяви кметът Иван Лебанов. За него мнозинството е като прочетен вестник, разпределя си предприятия и работи против закона, а съветниците от ДПС трябва да се срамуват, защото икономическите интереси на БЗНС и ВМРО са ясни. “Още 2 години и 2 месеца ще ме търпите, неуважаемо мнозинство”, каза кметът.
Опонира му само Ал. Гагов, казвайки, че данните от проверката на Държавен финансов надзор ще отидат в прокуратурата и ще тя ще каже дали още 2 години и 2 месеца мнозинството ще трае кмета. С 15 “за” мнозинството препотвърди решението си, но същинската битка по случая си остава в съда.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България