Велинград - online - За футбола пари има, терен няма 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За футбола пари има, терен няма
Публикувано 2009-08-24 22:34:28 от Темпо

Трябват малко дискусии и повече решения - това бе препоръката на кмета Иван Лебанов към общинските съветници, които на извънредна сесия на 19 август обсъждаха ситуацията около ФК “Чепинец”.
Получи се точно обратното: много приказки и едно единствено реално осъществимо решение - общината ще даде 25 000 лева от преизпълнение на собствените приходи за подпомагане участието на клуба във вече стартиралото първенство на В АФГ. Сумата трябва да покрие разходите за съдийски такси, транспорт и администриране на домакинските мачове на отборите ФК “Чепинец” във възрастовите групи деца, юноши и маже.

Прието бе представителят на Общинския съвет в “Спорт Бееви” Венцислав Еличин да направи искане за свикване на общо събрание на акционерното дружество, в което общината има 25%. В дневния ред на събранието да се обсъди ползването на Градския стадион от община Велинград и спортните клубове, за което има влязло в сила решение на Общинския съвет от март 2008 г.
Мнозинството в Общинския съвет обаче не подкрепи предложението на кмета терен от 16 дка в местността “Градев дол” до Драгиново да бъде преотреден за спорт и там общината да направи собствено футболно игрище.
Трите решения бяха гласувани след дискусия, чийто тон на моменти подхождаше повече на агитка на махленски футболен мач, отколкото на дебат в местен парламент - Фидел Беев дори си позволи нецензурни изрази, които не са за цитиране във вестник.
Тон даде Ал. Гагов, който нарече хората от управителния съвет на “Чепинец” “некадърни” и “въздух под налягане” и предложи незабавно да се разтури старото ръковоство и да се избере ново. След това новата управа да помоли Фидел Беев, да уважи инвестицията и парите на хората и проблемът ще се реши. Нека да влезе ново ръководство, но нека спортът да не е жертва на политически дразги и интереси, заяви Екатерина Каферинова, напомняйки, че общината е съсобственик на Градския стадион.
В центъра на дискусията беше Фидел Беев, който подчерта, че “Спорт Бееви” е дала 1.5 млн лева за спорта и че не е съгласен футболът да се управлява от хора, които не са дали стотинка, визирайки настоящата управа на ФК “Чепинец”.Според Беев футболният клуб е в блатото заради некадърното ръководство на общината. Той обвини кмета, че е обявил война на велинградския бизнес и от 2 години нито една местна фирма не печели търгове и конкурси. Към футболистите се обърна с любимото си напомняне: “Трябва да уважавате ръката, която ви храни и да не я хапете”.
Кметът Иван Лебанов отговори, че “1 бей” е единица мярка за лъжа и че лично той е дал за футбола, но без да взема от него. Кметът каза, че никой не е дал Стадиона на Ф. Беев насила, че даването на тези 34 дка е типичен пример за източване на общинска собственост, а сега Беев се подиграва с всички. Лебанов заяви, че не може да се разчита на един човек, който ако е спал добре, отваря Стадиона, а ако не е - вратите пак ще са затворени. Затова призова съветниците да подкрепят решението за изграждане на общински стадион до Драгиново.
Не е нормално спортът във Велинград да зависи от която и да е частна фирма, трябва да има общинска база, каза Златко Златанов. Той предложи бъдещият терен да е само за спорт, без търговия и услуги и съветниците подкрепиха предложението му. Александър Гагов обаче нарече новия стадион “нова далавера”, а Сергей Кичиков подчерта, че в Драгиново има голямо напрежение и над 2000 човека са подкрепили подписка против преотреждането на терена, в който има минерална вода. Председателят Мустафа Джамбаз също изрази мнение, че има готова база и вместо тепърва да се гради, най-лесният начин е Лебанов и Беев да седнат и да се разберат.
Треньорът на ФК “Чепинец” Благо Муртин обясни, че по селата отборът играе на поляна с 2 врати и че искат общинска база, за да няма извиване на ръце от страна на един човек. Треньорът на децата Николай Гълев също настоя да се вземат адекватни мерки за спасяване на футбола във Велинград, а с купата, спечелена от детския тим показа пред съветниците и обществеността, че въпреки огромните трудности те тренират, играят и побеждават. София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград” напомни на съветниците, че през 1998 г. във Велинград е имало около 30 спортни бази, а сега общински са останали само Закритият басейн и Плажът и затова трябва по съвест да подкрепят изграждането на общински стадион.
Пред пълната зала кметът Иван Лебанов заяви, че ако Фидел Беев е готов да отвори Стадиона, той е готов да си стиснат ръцете. Отговорът на Беев беше, че сега има възможност да върне на кмета това, че преди месеци в ефира на БТВ Лебанов не прие да си стиснат ръцете. Очаквано съгласие не бе постигнато, а мнозинството на ДПС, БЗНС и ВМРО отхвърли идеята за общински стадион.
Така в началото на първенството ФК “Чепинец” има 25 000 лева и няма терен. Дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна е въпрос на оптимизъм за светлото бъдеще на велинградския спорт.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води