Велинград - online - Интрига с диплома 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Интрига с диплома
Публикувано 2009-09-01 18:45:20 от casic

През изтеклата седмица се завъртя нова интрига, свързана с общинското предприятие “Спортни имоти и плажове” (“СИП”). В медиите и пред прокуратурата настоящият директор на “СИП” Костадин Златев представи документ от Технически университет - Варна, в който се казва:
“В отговор на Ваше писмо изх. №124/14.08.2009 г. Ви уведомявам за следното: 1. Няма данни в протоколните книги за дипломирането на лицето Анна Валентинова Кондарева, ЕГН...., през 2007 и 2008 г. 2. Уверението е недостоверно, тъй като ЛЦДО Пловдив е закрит със заповед на ректора №478/15.11.2007 г. и цялата документация и печата са преместени в ТУ-Варна”. Документът от ТУ-Варна е с дата 19 август 2009 г. и в него ректорът доц. д-р инж. О. Фархи е подписан “със запетая”. Уверението, за което става въпрос, е с дата 17.11.2008 г. и също е от ТУ-Варна, с печат и с подпис на секретар. Според уверението Анна Кондарева е записана в специалността “Стопанско управление” - магистър и “предстои издаване на диплома”.
На базата на двата документа г-н Златев задава поредица от въпроси: кой кого мами и защо; докъде стига моралът и в името на какво; кой си позволява да подвежда председател на Общински съвет, кмет, администрация; кой и с какви принципи гласува за подобна измама; ще се самосезира ли прокуратурата.
За да изясним истината, се свързахме с г-жа Кондарева. Пред вестник “Темпо” тя представи оригинал и копие на диплома за завършено висше образование от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, Педагогически факултет, специалност “Начална училищна педагогика”. Дипломата за висше образование е от 2002 г. Това е единственият документ за висше образование, който съм представила в Общинска администрация - Велинград и копие се съхранява в досието ми в общината, каза Анна Кондарева. Представила е и уверение, че следва “Стопанско управление”, в което изрично се казва “предстои издаване на диплома”.
По повод документа от Технически университет - Варна, в който се твърди, че уверението е недостоверно, г-жа Кондарева се е свързала с проф. д-р И. Писанова, бивш декан на факултета във вече закрития ЛЦДО - Пловдив. С дата 28.08.2009 г. проф. д-р Писанова отговаря: “Във връзка с Ваше запитване относно обучението Ви в специалност “Стопанско управление” - магистратура в ЛЦДО - Пловдив фигурирате с всички взети изпити и успешно издържана защита на дипломната работа. Документите Ви са изпратени в ТУ - Варна след закриването на филиала със заповед на ректора 478/15.11.2007 г. и вината за липсващи документи не е в ЛЦДО - Пловдив.”
Проверки по случая извършва и прокуратурата. Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води