Велинград - online - Духовият оркестър в Гърция след спечелен проект 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Духовият оркестър в Гърция след спечелен проект
Публикувано 2009-09-01 18:48:00 от casic

Велинградското Образцово народно читалище “Отец Паисий” кандидатства и спечели финансиране по програма “Мобилност” на Национен фонд “Култура”.
Тази програма подпомага пътувания на български творци и състави в чужбина и насърчава развитието на културни контакти. Във втората сесия за одобрение на проекти през август 2009 г. кандидатстваха 119 проекта. Програма “Мобилност” е ободрила 63 от тях на обща стойност 73 363 лева. Между спечелилите финансиране е и проектът на нашето читалище, за който са осигурени 1500 лева. Сумата ще подпомогне участието в международен фестивал на духовите оркестри в Синдос.
В четвъртък, 27 август, Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” отпътува за Гърция. По покана на домакините велинградчани са сред участниците в 12-ия международен фестивал в Синдос. Преди години нашият оркестър е бил един от поканените на първия фестивал. След това е гостувал там общо 6 пъти, а музикантите от Синдос от своя страна са имали концерти във Велинград.
Синдос е индустриално предградие на Солун. Градчето, известно и с предишното си име Текелиево, има лиценз за провеждане на международен фестивал на духовите оркестри. За да се поддържат дългогодишните приятелски отношения между Велинград и Синдос, домакините са изпратили покана към нашия оркестър, а делегацията се води от зам.-кмета Валентина Цветанова.
Атракцията на фестивала в Синдос е сформирането на фестивален оркестър от 100 музиканти - по 10 от 10-те участващи оркестъра. 10 музиканти от Велинград също ще участват и репетираха по предварително изпратените от домакините партитури. Предпоследната вечер оркестърът от 100 музиканти ще се представи пред публика.
В рамките на фестивала, който няма конкурсен характер, Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” има 4 концерта в Синдос и Солун. Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай