Велинград - online - Ваня Минкова стана заместник-областен управител 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ваня Минкова стана заместник-областен управител
Публикувано 2009-09-07 23:23:54 от Темпо

Със заповед на премиера Бойко Борисов бяха назначени заместник-областните управители на област Пазарджик. За разлика от мандата на тройната коалиция, когато замовете бяха четирима, сега броят им е намален наполовина. Заместници на областния управител д-р Дончо Баксанов ще са две дами: Ваня Минкова от Велинград и Дафинка Семерджиева от Пещера.

Ваня Минкова, която бе на девето място в листата на ГЕРБ за парламентарните избори, бе предложена за поста от местната структура на партията във Велинград. Тя влиза в областната администрация от семейния бизнес - ръководи търговски обекти за хранене и облекло. Завършила е висше образование в СУ “Климент Охридски”, специалности предучилищна и начална педагогика, магистър по езиково и литературно обучение. Семейна, с едно дете.
В Областната управа Ваня Минкова поема голям брой тежки ресори: социални дейности, безработица, образование, европейска интеграция, регионално развитие, здравеопазване, условия на труд, туризъм, енергийна ефективност, етнически и демографски въпроси. На официалната церемония по встъпването в длъжност на 3 септември г-жа Минкова обяви, че ще работи за развитието на туризма в региона и за утвърждаването на Велинград като СПА столица. Дафинка Семерджиева е юрист по образование и ще контролира законосъобразността в работата на общинските съвети и местните администрации, управлението при кризи и борбата с корупцията.
При представянето на заместник-областните управители стана ясно, че финансите на Областната управа са на “червено”. Предишната управа е изхарчила 175 000 лева от годишния бюджет от 182 000 лева и в момента новата управа разполага до края на 2009 г. едва с по-малко от 8000 лева. Сред най-скандалните харчове са 23 000 лева за телефони, при положение, че за горива са похарчени 20 000 лева. Областният управител Д. Баксанов е отнел лимитите за външни разговори на служителите в Областната управа и е разпоредил максимално органичение на всички разходи.
Предстои първата работна среща на новата областна управа с кметовете на общините от Пазарджишка област. По информация на пресслужбата на нея ще се обсъди подготовката за зимния сезон и изграждането на регионални депа за твърди битови отпадъци в Пазарджик и Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай