Велинград - online - Общините Велинград и Ракитово губят общо 3 милиона от ПУДООС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общините Велинград и Ракитово губят общо 3 милиона от ПУДООС
Публикувано 2009-09-07 23:24:34 от Темпо

На заседание на Управителния съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на екологията и водите на 2 септември 2009 г. бяха взети решения за спиране на финасирането по общо 287 проекта на стойност 159 милиона лева. Според ПУДООС те са неприоритетни, а като причина за прекратяване на финансирането се сочи ограниченият финансов ресурс и намаляване на приходите. Сред спрените проекти са 3 на община Велинград и 2 на община Ракитово.

От ПУДООС прекратяват отпускането на безвъзмездната финансова помощ за канализация на Бутрево, която по проект е в размер до 1 034 432 лева. Спира се финансирането в размер до 716 604 лева за първия етап от реконструкцията и разширението на канализационната мрежа в Драгиново. Сред спрените проекти е и за водопровода на махала Боровиново, който разчиташе на безвъзмездна помощ до 213 351 лева.
В община Ракитово се спират парите за водопровода от “Висока зона” до “Бърдо”, за който се очакваха до 465 920 лева и реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа и подобряване на училната настилка в Костандово на стойност до 470 920 лева.
Така общата стойност на прекратеното финансиране от ПУДООС за община Велинград доближава два, а за община Ракитово - един милион лева. Принципното решение на МОСВ е да се финансират приоритетно проекти за пречиствателни станции, водопровод, канализация и изграждане на депа за твърди битови отпадъци на селища с над 10 000 жители, тъй като в противен случай държавата ще търпи санкции по неизпълнени договорености с Европейския съюз.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай