Велинград - online - Учителка прави първа самостоятелна изложба на гоблени 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учителка прави първа самостоятелна изложба на гоблени
Публикувано 2009-09-22 08:38:26 от Темпо

В 18 часа на 24 септември в Художествената галерия ще бъде открита първата самстоятелна изложба на Нели Червенкова. Тя има за мото “Красотата в една рамка” и ще покаже гоблени, създадени през последните 5 години.
Г-жа Червенкова е велинградчанка, която от години работи като начална учителка в ОУ “Христо Ботев” в село Абланица. И тя, като всяка майсторка гобленарка, има своята история как се е запалила по това красиво и толкова близко до изкуството хоби. Преди години чупи крак и излиза в дълга “ваканция” вкъщи.
Дотогава се занимава с плетиво, като много е научила от майка си, но никога не е шила гоблени. Докато един ден започва с малък гоблен с лека схема и така гобленарството я увлича. “Не обичам да стоя на едно място, обичам да експериментирам”, казва дамата, която е зодия Телец и предпочита да действа смело и с “рогата” напред.
Началото е много трудно, защото всичко учи и открива сама. Днес вече има колекция гоблени, в която наред с класиката като “Мона Лиза” е избродирала и картини на художници сюрреалисти. Оприличава шиенето на гоблен на рисуване с игла, при което десетки цветове се преливат и създават красота.
Тази красота ще видим на предстоящата изложба, която е първа по рода си за Велинград. Миналото лято сдружението “Нежна сила” с голям успех организира изложба на гоблени с участието на 15 гобленарки. Сега ще бъде факт и първата самостоятелна изложба на Нели Червенкова, която сигурно ще има последователи.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България