Велинград - online - Активни в края на лятото 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Активни в края на лятото
Публикувано 2009-09-22 08:42:44 от Темпо

В първите дни на новата учебна година искам да направя най-напред една приятна равносметка , касаеща изминалата. Шестима участници в Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” завършиха средното си образование и вече са студенти в различни висши учебни заведения. Не мога да не бъда горд от този факт. Радостно е, че децата ни са не само добри музиканти и мажоретки, но и силни ученици. От сърце желая на бъдещите студенти много успехи на всички поприща, на които ще се изявяват в бъдеще. За пореден път ще подчертая и това, че оркестърът ни е школа, която развива децата не само в музикално отношение, но и в много други насоки.

А иначеь ькраят на лятото тази година е запомнящ се за различните дейности на читалището. В последните дни на август оркестърът взе участие в 12 Международен фестивал на духовите оркестри в Гърция. Участията ни в него стават традиция , защото това беше вече шесто по ред. В четирите фестивални дни бяха изнесени концерти в Солун и Синдос заедно с оркестрите от Гърция, Словения, Унгария и Полша.
В първите дни на септември самодейният театър взе участие в „Рибено–миден фест” в Каварна по специална покана на Община Каварна и колегите от самодейния театър там. Участвахме в програмата заедно с групите “Рейнбоу”, “Сигнал”, “Ъпсурт”, ансамбъл “Танцът на вятъра”. Присъствахме на официалното връчване на европейско знаме на град Каварна от председателя на Генералната асамблея на ЕС и признаването му за европейски град заради приноса в европейската култура.
Читалището ни взе участие и в Събор на читалищата в Бяла на 5 септември, където бяхме включени в кръгла маса с презентация на тема “Партньорство между читалищата и местната власт”.
След като през юни отбелязахме 90 години от създаването на хор „Н. Гяуров” и 80 от рождението на великия бас, сега бяхме и съорганизатори на концерта , посветен на Гяуров на 13 септември – датата на раждането му. Именно читалището, чийто отношения с директора на Националната опера проф. Пламен Карталов датират отдавна, отправи покана към талантливите солисти Радостина Николаева и Петър Найденов, чието участие на сцената му дълго ще се помни. По-важното обаче е, че комуникацията с Националната опера ще продължи в бъдеще, както стана ясно след работната вечеря.
Искам да благодаря на всички самодейци, че приеха всички ангажименти за участия, въпреки че те съвпадаха до известна степен с дните им за почивка. На всички желая здраве и успехи.
Цветан Котев, председател на ОНЧ ”О. Паисий”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води