Велинград - online - 33 медала въпреки неуредиците с басейните 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

33 медала въпреки неуредиците с басейните
Публикувано 2009-09-30 09:27:52 от Темпо

Въпреки ремонта на 25-метровия закрит плувен басейн и трусовете в управлението на Централния минерален плаж Плувен клуб “Белмекен” с треньори Велчо Клешков и Йорданка Пенина постигна забележителни успехи на състезанията от Държавния спортен календар за 2009 г. Клубът спечели общо 33 медала, половината от които дойдоха от държавното първенство по триатлон. В дисциплината акватлон ПК “Белмекен” участва с 22 състезатели и спечели 9 медала: 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови. Шампиони на България станаха Стоян Допчев, Росен Кривулев и Теодора Ганева. Сребърни медали спечелиха Красимир Драганов и Теодора Папазова, а бронзови – Ганчо Чечев, Велка Коцева, Никола Симеонов и Тодор Халачев.

На държавното първенство по триатлон, което се проведе във Велинград, състезателите на клуба спечелиха 6 медала, сред които се отличиха Стоян Допчев и Теодора Ганева със сзлато, Борислав Коцев и Анна Чечева със сребро и Антон Ганчев и Росен Кривулев с бронз. Стоян Допчев бе отличен и с приза “Носител на Купа Велинград”.
В държавните първенства по плуване бяха спечелени 18 медала, 10 от тях дойдоха в зимния шампионат на 25-метров басейн, където най-силно се представиха плувците в младшата възраст. При девойките Вангелина Драганова спечели бронзов медал, а смесената щафета в състав Теодора Ганева, Вангелина Драганова, Цветелина Русинова и Анна Гаргова завоюва бронзовите медали. Запрян Топузов добави 2 бронзови медала, а в комплексното класиране девойките се класираха на трето място в страната. На държавното първенство за жени и мъже най-добрата състезателка на клуба Вангелина Драганова записа първо участие и спечели 3 бронзови медала.
Доброто представяне на клуба продължи и на държавните първенства по плуване на 50-метров басейн, където във витрината бяха прибавени още 8 медала. Стоян Допчев взе сребро на 50 м. св. стил. В младшата възраст Вангелина Драганова спечели 3 златни медала в брустовите дисциплини, а Цветелина Русинова остана със сребро в свободния стил. Най-добрата състезателка на клуба В. Драганова взе участие и на държавното първенство за жени, на което спечели 2 сребърни и 1 бронзов медал. С тези си постижения тя заслужи включване в националния отбор по плуване и участва в силния турнир за жени “Ниовия гран при” в Солун и на Европейския младежки олимпийски фестивал в Тампере, Финландия. Дори и в момента най-обещаващата състезателка на треньорите Велчо Клешков и Йорданка Пенина е на лагер с националния отбор по плуване на високопланинската база “Белмекен” в подготовка за участие на международни турнири. До края на годината пред клуба предстоят състезания от международен и републикански мащаб, но за състезатели и треньори остава открит въпросът кога ще отвори врати общинският 25-метров закрит плувен басейн и какво ще бъде бъдещето на общинските плувни басейни във Велинград. Клубът изказва своята благодарност към кмета Иван Лебанов за подпомагането на спорта във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай