Велинград - online - “Нежна сила” показа кулинарни вкуснотии в Драма 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Нежна сила” показа кулинарни вкуснотии в Драма
Публикувано 2009-09-30 10:09:32 от Темпо

Сдружението на велинградските жени “Нежна сила” гостува на Клуба на госпожите на Драма. Повод за първата по рода си среща стана Денят на международната и гръцка кухня - празник, организиран от областните управи на Драма, Кавала и Ксанти на 17 септември. Празникът е съпътстващо мероприятие в рамките на международен фестивал на късометражното кино.

Дамите от “Нежна сила” начело с председателката Росица Лебанова тръгнаха за Драма с богата колекция от велинградски кулинарни вкуснотии: баница, щрудел и пита от фирма “Нима” - Дора Терзиева, месни специалитети от ЕТ “Ангел Чопев”, различни видове сарми и пълнени чушки, приготвени от възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” и солена картофена торта - специалитет на Валя Велкова. Благодарение на това изобилие щандът на “Нежна сила” в Драма беше сред най-красивите и най-вкусните и успешно мери сили с конкуренцията на ястия от Гърция, Русия и Албания.
Самият Ден на международната и гръцка кухня бе открит от кмета на Драма и от популярен в Гърция водещ на телевизионното кулинарно шоу “Кухнята на мама”. Празникът се проведе на един от площадите в града, като желаещите да разгледат и опитат ястията заплащат входна такса от 10 евро, разказа г-жа Лебанова. Освен участието в кулинарния празник, посещението спомогна и за установяване на по-близки отношения между “Нежна сила” и Клуба на госпожите на Драма. Благодарение на дългогодишната си история клубът е натрупал богат и полезен опит. Всички членуващи са доброволци и се занимават изцяло с благотворителна дейност. Клубът притежава собствена къща, обзаведена за провеждане на различни курсове, обучения и мероприятия. Председател на Клуба на госпожите на Драма е Алики Циамура, която е и заместник-кмет на общината. Тя лично се погрижи за програмата на велинградчанки и получи шал и сувенири от “Нежна сила” и покана за гостуване в нашия град.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води