Велинград - online - Какво общение, какви 5 лева?! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Какво общение, какви 5 лева?!
Публикувано 2009-09-30 10:30:37 от Темпо

Аз не си падам много по попфолка, но след този случай в ушите ми звучи един рефрен: “За милиони няма закони, за кокошка няма прошка”.
Та ето и случая. През 2007 година оглавих училищното настоятелство в ОУ “Христо Ботев” в Ракитово и проведох разговори с много родители за неговото популяризиране, като изтъквах, че то е в полза на децата им и на училището и че дейността е доброволна и неплатена. За моя радост три родителки на тогавашните второкласници приеха и влязоха в новия състав на Управителния съвет на настоятелството.

Преди няколко дни едната майка дойде разтревожена и обясни, че молбата й за помощи е отхвърлена от дирекция “Социално подпомагане” в Ракитово поради факта, че според компютъра излиза, че “лицето Мария Димитрова Боянова с ЕГН.... е регистрирано във фирма” и име на фирмата - училищното настоятелство.
Естествено, в първия момент с ръководството на школото си помислихме, че като се обадим в “Социално подпомагане” и заявим, че настоятелството е с нестопанска цел, всичко ще се изясни. Но не би!
Директорката на службата поиска да докажем чрез служебна бележка, че фирма “Училищно настоятелство” не изплаща на Мария Боянова никакви средства и няма сключени договори с нея, които изискват заплащане.
Изпратихме такава бележка, даже придружена с копие от решение № 1850 на пазарджишкия Окръжен съд от 11.09.2007 г., в което в името на народа е написано, че вписва в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел по фирмено дело №883/2002 г. промени по регистрирани обстоятелства за Училищно настоятелство “Общение” при ОУ “Христо Ботев” Ракитово. Едно от тези обстоятелства е членството на Мария Боянова и нейната “фирмена” дейност.
Това са фактите, които предизвикват фолк-коментара в началото и мисли в следния порядък: за хора, които изкарват с двойно счетоводство минимални или никакви печалби на своите фирми и крият данъци - нищо; за хора, които крадат чужд бизнес чрез измами и оставят длъжници на милиони - нищо; за бившите управляващи - амнистия; а за Мария, която поиска да помогне на училището - кръц на помощите! Е, как да искат родителите да помагат, когато образованието е “фирма” и не се знае как ще си изпатят по законите на фирменото право?! Някога аз предложих настоятелството да се нарича с прекрасната стара българска дума “Общение”. Какво общение, какви пет лева?! Е такива - спрени...
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай