Велинград - online - Договорът между “ВКТВ” и “ЕВКК” - очаквана главна тема на сесията 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Договорът между “ВКТВ” и “ЕВКК” - очаквана главна тема на сесията
Публикувано 2009-09-30 10:37:26 от Темпо

В сряда, 30 септември, Общинският съвет ще проведе редовното си заседание за месеца. Към дневния ред от 50 точки през миналата седмица бяха внесени допълнително още 12. Отново съветниците ще разискват отпускането на пари - за бордюри и подмяна на водопровод в Сърница, за изграждане на спортна площадка в ОУ “Хр. Ботев”, за закупуване на климатици за защитеното жилище за хора с увреждания “Велина”, за отоплителна инсталация в ЦДГ “Детски рай”, за подпомагане на КСТ “Импулс” и други.

Много от решенията са свързани с частично изменение на плановете за регулация, с обявяване на конкурси за отдаване под наем на общинска собственост и с молби за ликвидиране на съсобственост.
Ще се обсъжда участието на общината в сдружение с нестопанска цел за изграждане и експлоатация на регионално депо за неопасни отпадъци с участието на още 8 общини - Пазарджик, Пещера, Белово, Лесичево, Брацигово, Септември, Ракитово и Батак. Уставът на бъдещото сдружение е готов, но решението дали Велинград ще участва предстои да се гласува.
В центъра на разискванията на тази сесия се очаква да бъде общинското търговско дружество “ВКТВ”. В дневния ред като точка е включено разглеждането на договора за съвместна дейност между общинската “ВКТВ” и частната “Евроводкомерс”, сключен през 2003 г. Управителят на “ВКТВ” Ибрахим Бухов е входирал сигнал до Общинския съвет, с който сезира съветниците за констатирани нарушения и твърди, че договорът отнема изцяло възможността за самостоятелно развитие на общинското дружество “ВКТВ”, а “ЕВКК” без да влага и да прави разходи взима повче от 50% от приходите на общинската фирма. Темата е разисквана многократно и от предишните местни парламенти, но до фактически решения обикновено не се стига.
Предстои и още едно решение за “ВКТВ” - избор на одиторски комитет, каквото е изискването на последните изменения в Закона за независим финансов контрол. Одитният комитет ще наблюдава процесите по финансово отчитане и ефективността на системите за вътрешен контрол и управление на рисковете в предприятието. Предложението е одитният комитет да е от четирима човека, като засега са посочени имената на Албен Купенов и Христо Савов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България