Велинград - online - Изследвания за свински грип - само в София 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изследвания за свински грип - само в София
Публикувано 2009-10-05 22:19:51 от Темпо

Заплахата от свински грип стана още по-реална след първия смъртен случай от болестта в България и идването на есенно-зимния период. Направихме проверка за готовността да се реагира срещу заболяването на територията на Пазарджишка област. Районният център по здравеопазване в областния град има разработен план за действие при случаи на свински грип сред населението. Планът определя срокове и отговорници за извършване на най-належащите действия, за да се избегне епидемия.

От Районната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве информират, че разполагат единствено с противогрипната ваксина “Инфлувак”, препоръчана от Световната здравна организация срещу грипните щамове през сезона 2009/2010 г. Ваксината може да бъде поставена в Имунизационния кабинет на РИОКОЗ срещу заплащане от 11.77 лева. Цената включва консултация с лекар, поставяне и стойността на самата ваксина. Заразната заболеваемост в Пазарджишка област през септември не буди тревога, защото е в рамките на стандартните стойности: лекарите са отчели 134 човека, заболели от респираторни заболявания, от които 47 са били болни от пневмонии.
Важна е информацията, че лабораторно изследване с тест за вируса А/H1N1 се прави единствено в Националната грипна лаборатория в София. В аптеките може да бъде закупен експресен тест, който показва дали грипният вирус е от типа А. В аптечната мрежа няма да се продава ваксина срещу свински грип - такава засега ще се закупува само от държавата и ще се предоставя на рискови групи.
Междувременно от тревогите на хората във връзка с новия грип нагло се възползват телефонните измамници. На телефоните на велинградчани през изтеклата седмица са звънели лица, представящи се за лекари, които искат различни суми под предлог, че трябва да се купи ваксина за лечение на близък човек. Новата телефонна гавра върви с пълна пара, като включва и искания от “доктора” за зареждане на ваучер за мобилен телефон, уж за да може да дава през цялото време информация за състоянието на “пациента”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай