Велинград - online - ПРЯКА РЕЧ: Защо пречим и трябва да бъдем гонени? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРЯКА РЕЧ: Защо пречим и трябва да бъдем гонени?
Публикувано 2009-10-05 22:41:32 от Темпо

Неусетно изтичат 2 години от мандата на общинското правителство. Какво се промени, мислех си, защо ли упорито посещавам комисии и сесии, след като този фарс на надхитряния, обиди, безобразно поведение на Александър Гагов, заместник-председател на Общинския съвет, и мълчанието на мнозинството се повтарят във времето.

Шокирана съм от заканата на Гагов: “Нека излезе Правилникът, ти ще видиш!”. Представям си как гордо ме изгонват от сесия - почти единственият участник от жителите на общината.
Бих попитала: а ако залата се изпълни с жители, сигурно са забравили 29 януари 2009 г. Тогава кой кого ще изгони? И така - защо трябва да бъдем гонени, защо пречим? Защото ставаме свидетели на лъжливи решения.
При 1300 подписа за отваряне на Кална баня от 29 януари 2009 г. до днес - нищо!!! Напомням на кмета Иван Лебанов, че кмет е подписал договора за концесията на банята и кмет по закон го прекратява за неспазване на условията, за което има протокол. Нека Общинският съвет не изземва функциите на кмета. Стига политика, очакваме кметът да постави интересите на жителите над тези на концесионера!
Тревожат изказванията, че образованието е на делегирани бюджети и общината нищо не може да прави там. А контролът? Та там са нашите деца. Ако се проследят само решенията за маломерните групи и класове от юли до октомври 2009 г. ще се разбере как се изпълнява законът - в края на септември се гласуват за втори път маломерни паралелки!
“Стройком” се остави на произвола - подхванаха “ВКТВ”. А къде остана стратегията за “Стройком”?! В склада на общинското дружество на огромен куп стоят ръждясали десетки контейнерли, купени с пари на данъкоплатците - демек наши пари, а има остра нужда от съдове за смет. На всяка сесия се внасят предложения от мнозинството и се гласуват пари за редица дейности, особено по района. Интересно защо и през септември Икономическата комисия не провери какви са постъпленията в хазната, кои са спешните решения, по които трябва да се реагира и кои могат да се отнесат за 2010 г. Стига PR, господа! Кога ще приемете годишен план за стопанисване на общинската собственост и ще въведете ред?
Велинград има 7 чудеса, които са туристическа атракция. Но и това лято много от нас изпитваха срам от управлението на общината - като се почне от състоянието на Клептуза и се свърши с пресечната точка на паралел и мердиан. За новия сезон трябват успешни решения! Има още много решения - със смешни, фалшиви скици, непълни проекти, липса на астове за собственост, за което председателството трябва сериозно да се замисли.
И накрая малко тъжен хумор от трибуната на общинската сесия, председателствана от Ал. Гагов, който пита “Какво е това ЧИПР (частично изменение на плана за регулация - бел.авт.)?”. И това е въпрос на председател на Комисията по ТСУ?! Да не говорим за отношението му към общински служители и съветници: “Айде, сядай там!”, “Не ви искам вашето мнение”, “Аз имам предложение и ще го гласуваме, а ти, Каферинова, иди се разходи!” и т.н. Има още много размисли от тази до следващата сесия. Но въпросите вече отнасяме до компетентните органи.
София Ключкова, председател на ИК “Да поработим за Велинград”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води