Велинград - online - Пак комисия ще нищи договора на “ВКТВ” и “ЕВКК” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пак комисия ще нищи договора на “ВКТВ” и “ЕВКК”
Публикувано 2009-10-05 22:44:11 от Темпо

Настоящият Общински съвет повтори “под индиго” решение на предишния местен парламент по темата за договора за съвместна дейност между общинското дружество “ВКТВ” и частното “ЕВКК”.
Преди сесията врид управителят на “ВКТВ” Ибрахим Бухов подаде сигнал до Общинския съвет като принципал на дружеството, че дейността му е изцяло ограничена в рамките на заварения договор за съвместна дейност.
В сигнала си той посочва, че договорът отнемя възможността за самостоятелно развитие на общинската фирма и е изцяло в неин ущърб, а “ЕВКК” взима повече от 50% от приходите, без да влага и прави разходи в съвместната дейност. Към сигнала си инж. Бухов прилага и документи по спорни суми и актове от последните месеци.
Още в самото начало на обсъждането съветникът Али Мареков предложи от името на групата на ДПС да бъде съставена комисия с представители на всички политически групи, която да провери фактите. Причината - в последния момент е получено писмо от управителя на “ЕВКК” и трябва да се проверят и неговите твърдения. Комисията по общинска собственост имаше друго предложение: да бъде упълномощен председателя на Общинския съвет да предизвика финансова ревизия по договора за съвместна дейност. Не можем да предизвикаме ревизия в частната фирма, изтъкна Ек. Каферинова.
Венко Бозев определи предложението за съставяне на комисия като заравяне на главата в пясъка и попита дали Общинският съвет вярва на човека, който е избрал за управител. Сигналът, подаден от инж. Бухов, не е от ДПС, подчерта Али Мареков. За съставяне на комисия се изказа и самият И. Бухов.
За председател на 7-членната комисия бе определен д-р Жеко Чешмеджиев, а резултатите от проверката ще бъдат съобщени на следващата сесия. Съветниците с по-дълъг стаж си припомниха съставянето на подобна комисия в предишния мандат, което не доведе до абсолютно никакъв резултат.
За първи път бе избран одитен комитет за “ВКТВ”, чийто членове ще наблюдават финансовото отчитане, вътрешния контрол и независимия финансов одит в дружеството. Членове на одитния комитет станаха съветниците Васка Милушева, Сергей Кичиков и Лазар Белев, главният финансист на общината Христо Савов и младши одиторът Албен Купенов.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България