Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.01.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.01.09
Публикувано 2009-10-05 22:46:22 от Темпо

ЗАПЛАТИ Определени бяха основните месечни трудови възнаграждение на кметовете и наместниците, които ще са в сила от 1 юни 2009 г. Кметът на общината ще получава 1460 лева, а кметовете на кметства между 540 и 680 лева.


ПАРИ Съветниците отново гласуваха много решения за отпускане на средства, които се разчита да дойдат от преизпълнение на собствени приходи. Решено бе да се осигурят 25 000 лева за полагане на бордюри на улици в Сърница; 2600 лева за ремонт на отоплителната инсталация в ЦДГ “Детски рай” във Велинград; 12 000 лева за доизграждане на спортната площадка в ОУ “Христо Ботев” в кв. Каменица; 6000 лева за закупуване на климатици за защитеното жилище за възрастни хора “Велина”; 6000 лева за спешна подмяна на водопровод в училището в Сърница.

ПАРАЛЕЛКИ Съветниците одобриха още маломерни паралелки - в училищата в Медени поляни, Побит камък и Света Петка. Общината ще трябва да дофинансира паралелките с около 65 000 лева.

ФЛАГ Кметът Иван Лебанов бе упълномощен да води преговори и да сключи договор с фонд ФЛАГ за финансиране на дейностите по проекта за благоустройство на парковете във Велинград. Проектът е на обща стойност близо 10 милиона лева, като в хода на неговото осъществяване общината е длъжна да осигури 30% от сумата.

ВОДОПРОВОДИ Одобрени бяха две искания за прокопаване и полагане на водопроводи за топла минерална вода. Хотел “Холидей” ще се захранва с минерална вода от находище “Велинград-Чепино № 18”, като положи водопровод по бул. “Васил Левски”. Право на прокопаване получи и “Метко-2000” за водопровод по улица “Христо Смирненски”, като хотелският комплекс ще черпи вода от Власа.

КОНКУРСИ След решения на Общинския съвет предстои общината да обяви конкурси за отдаване под наем на няколко обекта: кафе-сладкарницата в сградата на Детския комплекс, помещение в Младежкия дом в Света Петка, петно от 68 кв.м. за хранителен магазин в Каменица, 3 петна за търговска дейност в Драгиново и павилион за закуски в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград. Публичен търг с тайно наддаване ще бъде обявен за 16 кв.м общинска земя в Сърница.

ЗАМЯНА Не бе одобрена исканата от Ясен Семчев замяна, който предложи да даде свой имот от 2.558 дка в местността Брези срещу общински имот с площ 2.192 дка в местността Лепеница, ползван от 1982 г. за настаняване и отглеждане на пчелни семейства. Предложението не успя да събере нужното мнозинство от 20 гласа “за”.

ТРАСЕ “Мобилтел” ЕАД получи възмездно право на сервитут за подземно кабелно ел. трасе за захранване на базова станция, която попада в общински имот в местността Карантиите до Кръстава. Дължината на трасето в общинския полски път е 772 метра, а цената е 6166 лева.

ПЛАЖ Размерът на вододайната зона, която е изключителна държавна собственост, в парцела на Централния минерален плаж бе намален. Досега радиусът на санитарно-охранителната зона около водоизточника на минералната вода беше 15 метра. Изменения в наредбата позволяват той да бъде намален до 5 метра. Главният архитект Тодор Енев обясни пред съветниците, че това ще позволи да се разработи нов облик на Плажа със спортен и атракционен комплекс.

ДЕПО Общинският съвет даде съгласие Община Велинград да участва в сдружение за изграждане на регионално депо за отпадъци. В момента тече процедура по гласуване на участието в останалите 8 общини от Пазарджишка област.

КАТАЛОГ 2000 лева от туристическата такса ще бъдат отпуснати от общината за включване в каталога на Българския съюз по балнеология и СПА. Велинград ще бъде представен като СПА столица на Балканите на 4 страници, като две от тях ще се платят от хотелите, членуващи в съюза. Каталогът е на български, руски и английски език и ще се разпространява при участия на туристически борси.

ЗНАК По настояване на живеещите на ул. “Христо Ботев” ще бъде премахнат знакът “Забранено влизането на ППС” на кръстовището с ул. “Св.св. Кирил и Методий”. Досега знакът блокираше достъпа на живеещите там до техните гаражи и паркоместа. Промяната предложи съветникът Лазар Белев.

АВТОБУС 27-местен ученически автобус ще бъде предоставен на училището в Грашево. Общината получи автобуса от Министерството на образованието на 29 септември. Предложението да се ползва от училището в Грашево е на кмета Иван Лебанов, който специално благодари за съдействието на народния представител от ГЕРБ Ангел Даскалов.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води