Велинград - online - Пневмоболницата с равносметка преди празника 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пневмоболницата с равносметка преди празника
Публикувано 2009-10-13 09:16:44 от Темпо

14 октомври е денят на Света Петка Българска. Името на светицата е много тачено и уважавано в Чепинския край и доказателство за това са името на село Света Петка и наречения на нея параклис на Юндола.
От почти 10 години Пневмоболницата във Велинград също носи името СБПФЗ “Света Петка Българска”. В навечерието на своя патронен празник Пневмоболницата по традиция прави отчет за изминалата година. Какво е свършено? През 2009 г. е ремонтирана полуразрушената постройка, наричана “Вила на главния лекар”. Възстановени са 5 стаи, покривната конструкция, санирана е, има нова дограма и парково осветление.
Целият ремонт е направен с цел сградата да се трансформира във ВИП-помещение, където да се лекуват български и чуждестранни граждани, както и ученици по така нареченато “Зелено училище”. В нея се предвижда изграждането на “Музей на здравето” и направа на иконостас на Света Петка Българска.
През годината са закупени нов, модерен ЕКГ апарат, а в клиничната лаборатория имунологичен апарат “Елайза” и микроскоп с видеоапарат. Болницата вече разполага с най-висок клас апарат за кръвно-газов анализ и нов спирометър за функционално изследване на дишането със софтуер за деца.
Гордост за СБПФЗ “Св. Петка Българска” е сертифицирането й в системата за управление на качеството ИСО 9001:2000/8, като са обучени и вътрешни одитори, които вече са членове на Съюза на сдружението по качеството в България - ССКБ.
През тази година изцяло е обновен паркът на Пневмоболницата, като са оформени нови алеи и тревни площи. Изграден е и цветен символ на болницата - издигащата се пред входа триметрова чаша с цветя и змия от бръшлян.
Причина за гордост от добре свърщената работа са още факти. В Пневмоболницата е построен с отпуснати по проект средства болничен асансьор. А към момента здравното заведение няма просрочени задължения.
Веднага след празника колективът започва усилена подготовка за провеждането на конференцията на Южния клон на дружеството по белодробни болести, на която ще е домакин през месец ноември.
Д-р Елена Шопова, директор на СБПФЗ “Света Петка Българска”, честити празника и благодари на лекарите, медицинския персонал и на всички, които са свързали професионалния си живот с болницата за труда и отговорното поведение и им пожелава здраве и нови успехи в името на здравето и доброто.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай