Велинград - online - За Велинград е добре, че туризмът с цел здраве има потенциал 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За Велинград е добре, че туризмът с цел здраве има потенциал
Публикувано 2009-10-13 09:39:26 от Темпо

Г-н Берт Гаер е пожизнен президент на Европейската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите HOTREC и ръководи същата браншова организация в Германия. На 8 и 9 октомври той гостува във Велинград по покана на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация БХРА и посети местните туристически обекти с 4 и 5 звезди. Председателят на БХРА Благой Рагин представи госта като лице № 1 в европейския туризъм, личен съветник от 20 години на канцлера Ангела Меркел. С помощта на неговия авторитет БХРА търси ново европейско лоби, тъй като българският туризъм има нужда от ново лице и имидж.

На прескофенренция в градината на хотел “Рич” г-н Гаер сподели, че след обиколката на Златни пясъци, Сандански, Банско и Велинград е очарован от България - от хората, пейзажа и това, което се предлага в туризма. Като последица от световната криза той отчете намаление на търсенето на туристически услуги, дори в сферата на служебните командировки и конгресния туризъм. Добре е за Велинград, че въпреки кризата туризмът с цел здраве има сравнително най-висок потенциал, защото хората винаги е считат здравето и неговото опазване за най-висше благо. Гостът подчерта, че в областта на СПА и балнеолечението конкуренцията в Европа е жестока и съвсем не само България предлага такъв туристически продукт. Двата важни критерия - качество и цена, в България се движат на добро ниво. Добре е, че цените в сравнение с европейските, са на средно ниво, защото тези с най-високите цени са най-застрашени. С даденостите си Велинград има добро бъдеще, но за да привлече чуждестранни туристи, са нужни много реклама и маркетинг (неофициално гостът е направил забележка, че вечер градът ни е много тъмен, няма добро улично осветление). Г-н Гаер препоръча туристическия отрасъл да упражни натиск върху правителството в тази посока и пое ангажимент, че и той лично ще работи за каузата повече чужденци да посетят България.
През март 2010 г. в Берлин ще се проведе най-голямата туристическа борса. БХРА ще участва съвместно с германските си партньори, а Велинград и Сандански ще представят свои щандове. Другата по-дългосрочна цел е да дойдат немски граждани, които да използват социалните и здравните си осигуровки за лечение и отдих в България. Според Берт Гаер трябва да направим анализ кой турист искаме да дойде тук и кой са нашите конкуренти. Примерът е наблизо - Турция предлага превъзходен туристически продукт, а България има нужда от още летища, пътна инфраструктура, реклама.
В отговор на въпрос на “Темпо” г-н Гаер си позволи една “плаха представа”, че има признаци, че като мине зимата, най-страшното от кризата ще е минало, включително за туристическия бранш. Но се застрахова, че както неочаквано започна кризата, така неочакван може да бъде и нейният развой.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай