Велинград - online - Музика в заведенията - до полунощ, вместо до 1 часа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Музика в заведенията - до полунощ, вместо до 1 часа
Публикувано 2009-10-13 09:40:05 от Темпо

На интернет-страницата на Община Велинград е обявен проект за изменение на Наредбата за опазване на обществения ред. Предложението на Общинска администрация е за промени в текста за “смущаващи шумове и озвучаване от общодостъпни заведения, несъобразени с нормативите на РИОКОЗ”. Според сега действащата наредба силна музика от заведенията не трябва да звучи за времето от 1 часа през нощта до 7 часа сутринта. Предлага се времевите граници да бъдат променени и да не се използва озвучаване, смущаващо обитателите край заведението, от 24 до 7 часа. За информация: според влезлият в сила Закон за защита от шума в околната среда не се допуска озвучаване на открити площи на заведения, разположени в жилищни зони и курорти, за времето между 23 и 7 часа.

Силната музика от велинградските заведения е постоянен повод за жалби от страна на граждани, подложени на яки децибели до късно вечер. Жалбите винаги зачестяват по време на летния туристически сезон. Общината от години опитва да балансира между интересите на велинградчани, гостите на курорта, хотелиерите и ресторантьорите, но недоволни съвсем не липсват. В момента глобата за такова нарушение е 300 лева, а за повторно нарушение - отнемане на разрешителния режим за работа.
Проектът за промяна в наредбата е обявен на 14 септември и по него могат да дадат свое мнение жителите на града - на електронната поща на общината или в деловодството. От обща полза е да има повече мнения, преди Общинският съвет да гласува, така че ако искате да изразите позиция - заповядайте и на страниците на “Темпо”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай