Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.10.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.10.09
Публикувано 2009-10-13 09:42:18 от Темпо

ФОЛКЛОР На 3 октомври 2009 г. в Разлог се проведе Осми национален фестивал на мъжките фолклорни певчески групи и индувидуални изпълнители - “Разлог-2009”. В програмата се включи и мъжката фолклорна група от гр. Костандово. След участието на повече от 30 групи от цялата страна журито, председателствувано от академик Николай Кауфман, присъди първо място на група “Стар мерак” Банско и на мъжката фолклорна група при читалище “Просвета” Костандово с парична премия от 90 лева и грамота за първо място.


СЪД С решение на Висшия съдебен съвет нов мандат като административен ръководител на Районен съд - Велинград получи Веселин Петричев. Съдия Петричев стана председател на съда през октомври 2004 г. и остава на поста, а в конкурса нямаше други кандидати.

СДС На 17 октомври в НДК в столицата ще се проведе Национална конференция на СДС. Делегати на партията от Велинград ще са Таня Гончева и Марин Мариновски, избрани от местната структура и д-р Цветан Дафов по право като член на Националния съвет на СДС.

БАЛАТОН От 9 до 11 октомври край езерото Балатон в Унгария се провежда Фестивал на яйцето. Тази година по покана на организаторите в събитието взимат участие и представители от Велинград: Петър Русев от фирма “ПЕТ” и майсторките на писани великденски яйца Павлина Ангелова и Даниела Цопанова. Поканата дойде след лятната експедиция на Историческия музей, по време на която бяха установени контакти с музеи от Източна Европа.

РОХЛЕВО Кметът Ив. Лебанов осигури обзавеждане за полудневната детска градина в Рохлево. Детското заведение вече разполага с легла, гардероби, пердета, столчета, телевизор и касетофон.

КОРЕЯ Велинградчани отново ще могат да видят изложба на живопис и съвременно изкуство от Корея. Експозицията ще бъде открита на 13 октомври в Художествената галерия.

ПРИЯТЕЛИ Историческият музей във Велинград отбеляза 7 октомври - международния ден на приятелите на музея. Празникът бе съчетан с прожекция на филм за Балканската война.

ДЪРВЕСИНА Служители на ДЛС “Алабак” извършиха проверки в домовете на трима жители на село Враненци - М. Б., 26 год., А. К., 34 год., М. М., 40 год. Открити са общо 25 кубика иглолистна дървесина без контролна марка и разрешителни. На място е извършен оглед и от РПУ - Велинград. Тримата са задържани за 24 часа в ареста, водят се бързи полицейски производства.

ДРЕГЕР 33-годишният П. С. от Ракитово бе заловен да шофира с 1.43 промила алкохол, а А. К., 63 г. от Велинград с 1.46. Нарушителите са задържани за денонощие.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води