Велинград - online - Галерията показва корейски картини от седеф и миди 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Галерията показва корейски картини от седеф и миди
Публикувано 2009-10-19 22:36:48 от Темпо

Корейската дума “манненхва” означава мозайка от седеф и мидени черупки. Преди повече от 1000 години корейските майстори украсявали с черупки от миди и раковини различни предмети за бита. Днес техните последователи създават изключителни творби, следвайки древната техника. Как изглежда една такава картина, която се прави задължително от двама художници - първият рисува контурите, а вторият облепя с миди и седеф, могат да видят посетителите на Художествената галерия във Велинград.

На 13 октомври в галерията бе открита изложбата “Гоблени, фотоси и картини от миди”, подредена в нашия град със съдействието на Посолството на Корейската народно демократична република. Уредникът на галерията Бранко Манушев припомни, че преди около 10 години тук гостува подобна експозиция и тя сложи началото на продължаващите приятелски връзки между община Велинград и посолството на КНДР. Лично посланикът на КНДР, който бе придружен от секретаря и съветници от посолството, благодари за гостоприемството и изрази възхищението си от красотата на Велинград. През 2008 г. се навършиха 60 години от установяване на дипломатически отношения между нашите две страни и корейският народ никога няма да забрави помощта по време на Корейската война, когато в България бяха приети 200 деца сираци. Нека това приятелство продължи, пожела посланикът и получи потвърждение за доброто отношение на общината от зам.-кмета Георги Янчев, който откри изложбата. Г-н Янчев поднесе на гостите рекламни материали за Велинград, а получи в дар книга на корейския вожд Ким Ир Сен.
Освен картините-мозайки от седеф и миди в галерията са изложени картини, нарисувани с модерната техника на цветна графика. Любителите на гоблени могат да видят и различната техника, с която се шие в Корея. Експонирани са и снимки, които показват съвременният живот в КНДР. Изложбата ще продължи до 13 ноември в галерията в къщата на Цвета. Показаните картини се продават и то на достъпни цени от порядъка на 60 лева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води