Велинград - online - Министър Желева доведе дипломатическия корпус 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Министър Желева доведе дипломатическия корпус
Публикувано 2009-10-19 22:48:01 от Темпо

Домакин на традиционната годишна среща, на която българското Министерство на външните работи кани дипломатическия корпус, на 16 октомври бе “Гранд хотел Велинград”. Тук министър д-р Румяна Желева посрещна повече от 70 посланици и членове на дипломатически мисии. В голямата конферетнта зала на хотела министър Желева представи в детайли приоритетите на външната политика и първите резултати, които правителството е постигнало в борбата с корупцията и организираната престъпност и по изпълнение на набелязаните 57 мерки. Г-жа Желева подчерта, че България има амбициите да бъде в центъра на европейската политика и благодари на всички за ползотворното сътрудничество. Тя заяви, че единствените политически назначения във Външното министерство са на министъра и на началника на политическия кабинет, а всички останали са доказани професионалисти.

На пресконференция след работната среща министър Желева изясни позициите на страната ни по актуални външнополитически теми като евентуалното бъдещо членство на Турция и Македония в ЕС и визитата на италианския премиер Силвио Берлускони. Г-жа Желева съобщи, че за да могат българите да пътуват в САЩ без визи, трябва да се изпълнят два формални критерия: лични документи с биометрични данни и трудното условие, прието в САЩ със закон, че процентът на отказани заявления за визи трябва да бъде по-нисък от 3% (в момента за България той е около 13%).
След работната среща дипломатите дегустираха различни вина и обядваха в ресторанта на хотела. На официалния обяд министър Румяна Желева бе в компанията на кмета Велинград Иван Лебанов, с когото преди това разговаря за развитието на общината.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола