Велинград - online - Общината дава допълнителни 81 000 лева за Закрития басейн 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината дава допълнителни 81 000 лева за Закрития басейн
Публикувано 2009-10-19 22:50:50 от Темпо

Шансовете Закритият плувен басейн да заработи час по-скоро се увеличиха, след като на извънредна сесия на 16 октомври Общинският съвет одобри сумата от 81 000 лева. С 31 000 лева от тях ще се покрият направените допълнителни строителни разходи, а с останалите ще се закупи оборудване за спортното съоръжение като стартови блокчета, стълби, парапети, настилки.

Пред съветниците зам.-кметът Валентина Цветанова подробно обясни, че ремонтът на басейна се извършва по проект “Красива България”, но проектът поема само част от дейностите: нова покривна конструкция, нов таван, подмяна на дограма, полагане на покритие на басейна. В същото време общината е кандидатствала преди пред ДАМС и сега пред Министерството на спорта за изграждане на компенсатор, което ще модернизира плувната база. Докато се чака одобрение на този проект, се е наложило сега да се изгради нужната за компенсатора тръбна разводка. Други разходи са възникнали за повишение на нивото на басейна и за закупуване на изброените допълнителни съоръжения.
Съветниците не изневериха на обичайното си поведение и отново спориха по две основни теми: защо парите пак са от преизпълнение на собствените приходи, каквито решения вече са гласувани за 1 300 000 лева (по думите на д-р Ж. Чешмеджиев) и защо няма точна разбивка на разходите. Г-жа Цветанова обясни, че в условията на криза общината прави неимоверни усилия да изпълни местните приходи, но дори в залата на Общинския съвет има хора, които дължат значителни суми на общинската хазна. Тя прочете разбивка на разходите и призова съветниците, ако намерят нужните съоръжения на по-ниски цени, по най-бързия начин да предложат доставчик.
Споровете отново на моменти излязоха отвъд нормите на компетентността и възпитанието, но в крайна сметка всички присъстващи съветници гласуваха “за” отпускане на сумата. Благодариха им треньорите от ПК “Чепинец” и ПК “Белмекен”, защото това е единственият начин плувците да подновят тренировките си.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води