Велинград - online - Метков е оптимист за следващата година 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Метков е оптимист за следващата година
Публикувано 2009-10-26 21:59:12 от Темпо

Автомобилният пилот на Велинград Турал Метков пропусна тазгодишните кръгове от рали шампионата на България, но ще се готви за следващия сезон. Това съобщи самият състезател пред представител на вестник “Темпо”, като изтъкна, че има голяма надежда да вземе участие в първенството през сезон 2010.

В момента балканският шампион от 1995 година е в преговори със спонсори, които, ако завършат успешно, ще му позволят да се състезава през следващата година. При добро стечение на обстоятелствата дори може да се мисли за смяна на автомобила. Припомняме, че през предишните два сезона Метков кара с “Пежо 206 RC”.
Въпреки неучастието си в завършилия преди две седмици шампионат, за пилота на Велинград годината донесе радостни новини предвид участието и отличното представяне на двама пилоти, които се състезаваха за неговия отбор. Първият от тях бе Георги Маринов от София, който спечели първото място в генералното класиране в клас N1 (до 1400 куб. см.). Пилотът, който тази година дебютира в рали шампионата на България, спечели първите позиции във всички кръгове със своята “Шкода Фелиция”, като по този начин даде сериозна заявка за присъствието си в този спорт оттук нататък. Немалка заслуга за неговия успех обаче има именно Турал Метков, който се превърна в основен треньор и инструктор на младока преди и по време на състезанията.
Другият пилот, който се състезава за отбора на велинградчанина, бе Светлан Радев със “Ситроен Саксо”, който зае 3-то място в най-масовия клас N2 (до 1600 куб. см.). Това стана след спечелени по едно 1-во, 2-ро, 3-то и 4-то място в oтделните състезания. До последния момент Радев се бореше и за второ място в крайното класиране, но отпадане в Сърбия му коства загубата на тази позиция.
Призовата тройка в генералното класиране от всички класове на тазгодишния рали шампионат бе оформена по следния начин: 1-во място зае Крум Дончев с “Пежо 207”. Втората позиция остана за Ясен Попов с “Мицубиши Лансър Евро 9”, а третата позиция се зае от Петър Георгиев със същия автомобил. Като цяло тазгодишният рали шампионат ще се запомни с намаляването на броя на кръговете от 9 на 7 (отпаднаха рали “Сливен” и рали “София”), а също и рязкото намаляване на броя на участниците с около 30-40 процента. В основата на тези промени разбира се бяха ограничените финансови средства. Самият Метков не взе участие по същите причини. Около 40 – 50 хиляди евро е бюджетът на един състезател при участие в пълния цикъл на рали шампионата на България, която сума на практика отказа повечето пилоти от участие тази година.
На 16 ноември ще се проведе Общо събрание на Българската федерация по автомобилизъм, на която ще се уточни календарът за следващата година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай