Велинград - online - “Нежна сила” даде името си на женска програма 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Нежна сила” даде името си на женска програма
Публикувано 2009-10-26 22:21:33 от Темпо

В една от залите на хотел “Деви” 10 жени се смеят неудържимо в продължение на 3 минути. Преди това са правили различни дихателни упражнения, после хващат химикалките и решават психологически текст.
За тези жени последният уикенд премина не по обичайния сценарий между печката и пералнята. Дните от петък до неделя те посветиха на женската практическа програма “Нежна сила”, разработена и водена от Ирина Недялкова.

Популярната и от телевизионния екран г-жа Недялкова е родом от град Горки, Русия, където завършва техническо образование. По-късно става магистър по психология във Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий”. През 2005 г. заедно с Юрий Синенко създава известния Институт по приложна психология и физиопрофилактика. В момента работи в Центъра за професионално и личностно развитие “Интеншън скуул”.
Във Велинград е по покана на женското сдружение “Нежна сила”, с чийто председател Росица Лебанова се познават и работят по общи идеи от години. Съвпадението между името на сдружението и името на женската практическа програма “Нежна сила” изобщо не е случайно - “Направо го откраднах”, обяснява с усмивка Ирина Недялкова.
Тя приветства идеята за сдружение, насочено към жените, защото е убедена, че жените са група хора с много специфични проблеми. Все още не сме свикнали с тенденцията, която извежда жената на преден план в обществото. Преди време тя е имала само функциите на съпруга, любовница и майка, а сега се превръща в обществена и духовна личност. Жените са тези, които пренасят духовното наследство не само в семейството, а и в мащаба на цялото общество. Те трябва да бъдат подпомогнати в този преход, да се научат да разпределят времето и усилията си според нуждите на момента. Често във форумите в интрнет жени пишат, че периодът на майчинството е много депресиращ - според г-жа Недялкова това е така, защото те не осъзнават, че този период е доста кратък и когато премине, няма да се повтори. В живота има час за всичко и когато си в определена фаза от изграждането си като жена, трябва да й се посветиш и ще получиш неповторимо удовлетворение от себереализацията си.
Най-добре е разумът за участва процеса на промяна и израстване, по-ефективни сме, ако спрем и се понаучим на някои неща, учи Ирина Недялкова. Затова освен курса “Нежна сила” предлага още знания за това как жената да се научи сама да подсигурява средствата за своя живот, как да разпределя семейния бюджет, как по законите на икономиката да постигне финансова свобода. И още: как да организира времето си така, че да има време за себе си.
Опитът на г-жа Недялкова показва, че дори във времето на криза има “умни” фирми и организации, които търсят потенциала на своите служители чрез подобни психологически курсове. За съжаление в България това не са български фирми, а чуждестранни. Българинът все още гледа с подозрение и недоверие към психологията, често бъркайки я с психиатрия. А такива курсове, освен че запълват дупки в информационната среда, успешно поддържат здравето и самочувствието. Правят го със силата на мисълта, за която Ирина Недялкова казва, че е оръдие.
На финала на разговора ни психоложката казва: “Много малко знаем за себе си и за Вселената. Светът не се побира само в рамките на науката. Човечеството ще се развива с друга ефективност, когато всеки разгърне своята индивидуалност”.
Няколко важни крачки по пътя в търсене на своята индивидуалност направиха участвалите в курса дами от “Нежна сила”. Дали ще продължат по два пъти всеки ден да се смеят по 3 минути и дали ще ги последваме?
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води