Велинград - online - Мебелната промишленост стиска зъби да отмине зимата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мебелната промишленост стиска зъби да отмине зимата
Публикувано 2009-10-26 22:35:46 от Темпо

Преди седмица велинградското сдружение “Родопска мебел” и Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов” взеха участие в изложението “Светът на мебелите” в София. За впечатленията от най-големия форум на фирмите от дървообработващата и мебелната промишленост в България разговаряме с инж. Росица Рускова - директор на ПГД “Иван Вазов” и новоизбран председател на “Родопска мебел” - Велинград:

- Г-жо Рускова, почувства ли се отражението на икономическата криза и на изложението “Светът на мебелите”?
- Да, кризата си е казала думата. Аз съм на изложението за шеста поредна година и се вижда, че много от фирмите, които предишни години са участвали, сега не присъстваха. Намалява броят на големи мебелни фирми, наложили се на пазара. Много от колегите от водещи фирми от мебелната промишленост споделиха, че въпреки кризата са дошли “за да ни видят, че сме живи”. Най-засегнатата част от отрасъла са мебелните фирми, които работят за вътрешния пазар. При тези, които изнасят продукция, вече започва съжимвяване, имат поръчки от Англия и Франция, които излизат от кризата. Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост прави всичко възможно тези положителни тенценции да се засилват. “Стискайте зъби да отмине зимата”, бе най-честият съвет и прогноза. Надяваме се това да е последната тежка зима!
- Как се представи ПГД “Иван Вазов”?
- Нашата професионална гимназия отново беше единственото училище, което бе поканено да участва на изложението “Светът на мебелите”. Щандът, който иначе не бихме могли да си позволим, ни е подарък от Браншовата камара след като през април тази година спечелихме първо място на националното изложение, организирано от Министерството на земеделието и горите. За нас това участие е голяма гордост, а и реклама на училището и поле за изява на нашите ученици. Получихме много добри отзиви, както и поръчки за дърворезби.
- Като нов председател на “Родопска мебел” какви са най-близките планове на сдружението?
- Целта ни е да привлечем повече фирми. Работим по нов сайт, в който членуващите в “Родопска мебел” да показват своите изделия. При поръчки чрез сайта ще отделяме и процент за издръжка на сдружението. Така ще можем всички заедно да си помогнем в настоящия труден период.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България