Велинград - online - Открито писмо до кмета 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Открито писмо до кмета
Публикувано 2009-10-26 22:52:57 от Темпо

Уважаеми г-н Лебанов, Питанията, които Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” поставя пред вас, са проблеми на жителите на общината. Вече втора година част от тях нямат отговор, затова питаме и чрез медиите. Питаме: кога ще бъде прекратен договорът с концесионера на Кална баня?
Общинският съвет насрочи комисия и срокът за проверка беше месец февруари 2009 г. И тъй като ръководството на Общинския съвет налага лична воля при решаване на проблемите на града, може би трябва да призовем за морал и съвест при решаване проблемите на избирателите им.
Съгласно договора за концесията тя се прекратява със заповед на кмета. Питаме и кога ще бъдат запознати жителите с инвестиционните програми на всички концесионери, за да се види какво е направено и какво има да се прави, каква е ползата на общината от тези концесии.
Питаме: кога ще бъде почистен участъкът на река “Чепинска” от моста пред Централен гробищен парк до моста на ул. “Хан Аспарух”? Има спечелен проект и средствата от 32 760 лева са получени още през април 2009 г. Общината като инвеститор ни уверява, че реката е почистена, но фактите говорят друго. Питаме и защо след като има спечелен проект за даден обект, няма табелка с фирма-изпълнител, стойност, срок, за да са наясно гражданите какво се прави. Ако дойде порой, фирмите около реката ще имат пълното право да осъдят общината за щети, резултат от лошо изпълнен “исторически” проект за почистване на река “Чепинска” от 2005 г. чак през 2009 г.
Питаме: кога ще се обезопаси движението по ул. “Гергевана” и зад “Двореца” - няма тротоари, а паркинг и платно са едно цяло. Този непрофесионално извършен проект за разширение може да доведе до жертви.
Питаме: каква е съдбата на парк “Клептуза”? Докога общината ще разрешава съществуване на временни търговски обекти, а масивни сгради ще стоят необитаеми и рушащи се и жителите на Велинград ще се срамуват да водят там гостите си. А как да се обясни, че този природен феномен е едно от чудесата на Чепинския край?
Не на последно място, а на първо по важност, е питането защо на детските заведения в общината не е предоставен протокол и препоръки, дадени от РИОКОЗ след проверка на храненето на децата в детските градини? Здравословното хранене на децата е най-важно и не трябва да се отъждествява с рецептурник и оклад! Молим отговорите на питанията ни да се публикуват, за да се запознае обществеността с тях.
София Ключкова, председател на ИК “Да поработим за Велинград”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България