Велинград - online - Стари чинове стават стоянка за велосипеди 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Стари чинове стават стоянка за велосипеди
Публикувано 2009-10-26 22:59:48 от Темпо

В двора на СОУ “Васил Левски” във Велинград ще бъде направена стоянка за велосипеди. Тя ще бъде изработена от стари чинове и маси, които в момента стоят неизползваеми в училщното мазе. След като идеята се осъществи, учениците ще има къде да оставят велосипедите. А много от тях ще заменят автобусите и автомобилите с велосипеди, ако се сбъдне още една идея - маркирането на велоалеи по успоредните на булевард “Съединение” улици “Пионерска” и “Никола Вапцаров”. За това ще е нужно разбиране и съдействие от страна на общината и полицията. Ще последват “Дни на велосипеда” и още много инициативи с общ знаменател опазване на околната среда.

Всичко изброено дотук е идея на новата ученическа компания “Junior Recyclers”, която ще работи по програмата “Джуниър Ачийвмънт”. Ася Моллова очерта целите на новата ученическа компания, сформирана от десетокласници: запознаване с екологичните проблеми, опазване на околната срезда, изграждане на навици за рециклиране и поощряване на използването на велосипедите като начин на придвижване. Г-н Моллов приветства амбициозната идея, с която компанията отново ще се бори за първо място в националното състезание на “Джуниър Ачийвмънт” за предприемачество.
През тази учебна година в СОУ “В. Левски” ще продължи дейността си и досега съществуващата компания с президент Весела Апостолова. По програмата “Бизнес без граници” единадесетокласниците ще търсят партньорство с чужди компании, на които ще предложат своите изделия - ръчно изработени сувенири, бележник и диск с информация за билките в нашия край.
Ученическите компании набират капитал чрез продажба на акции и се самоиздържат, включително чрез работещия в училището клуб. Лисабонската стратегия предвижда развитие на предприемачеството в Европейския съюз, а нашите ученици вече 6 години са предприемачи в реална среда, гордее се директорът Е. Моллов. На двете ученически компании ще помагат преподавателите Людмила Кьосова и Васил Аврамов.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай