Велинград - online - Личен архив дарен на музея 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Личен архив дарен на музея
Публикувано 2009-11-02 21:32:00 от Темпо

През изминалата седмица велинградският общественик и деец на културата Георги Златинов дари на Историческия музей част от личния си архив. Нашият музей получи в дар 3 игрални филма -”Хан Аспарух”, двете серии на “Време разделно” и двете серии на “Борис I”. Сред дарението са и 19 документални филма, сред които “Сеяч на надежди” за Васил Левски, за първия български космонавт Георги Иванов, “Дико Илиев - 100 години духови оркестри”, първа и втора серия на “Сталинградската битка”.
Г-н Златинов дари касети и дискове от личните му подаръци, направени от Николай и Владимир Гяурови, сред които големият концерт под диригентството на Херберт фон Караян с участието на Николай Гяуров и Лучано Павароти.
В придружаващото дарението писмо г-н Златинов пише: “В знак на уважение, благодарност и признателност за всеотдайния труд,благородни инициативи и професионални усилия на целия колектив на Историческия музей за откриването, събирането и популяризирането на богатото историческо и културно наследство в нашия Чепински край, подкрепен от цялото ми семейство, дарявам и предоставям за ползване от музея, читалищата и училищата... Защото Велинград не може да бъде истинска СПА столица на Балканите без грижите, вниманието и подкрепата за културно-историческото наследство и културния туризъм.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола