Велинград - online - Какво хапват децата-отличници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Какво хапват децата-отличници
Публикувано 2009-11-02 21:55:16 от Темпо

33 от 100 българи носят повече килограми, а затлъстяването сред децата е нараснало повече от 2 пъти през последните години. Статистиката дава още куп подобни стряскащи факти и затова в края на октомври се проведе Седмица за борба със затлъстяването сред децата. Под мотото “Храна за отличници” на 27 октомври в двора на Професионалната гимназия по икономика и туризъм бяха показани десетки здравословни ястия и напитки, подходящи за деца и подрастващи.

Децата трябва да бъдат научени да се хранят здравословно, каза директорът на гимназията Александър Табаков. Здравословната храна е направена от екологично чисти продукти, с подходящи мазнини и подправки, допълни пом.-директорът Дора Ланджова. Според нея общата тенденция е българинът да се приучва към европейските изисквания за природосъобразно хранене.
Че здравословната храна може да бъде и много вкусна се видя на двата щанда, отрупани с лакомства. Печени круши с извара и орехи, карамелизирани ябълки, печен заек с кисело мляко, пълнени картофи със сирене и зеленчуци, крем-супа с крутони, сокове от кокози, грозде и арония - това бяха само част от кулинарните изкушения. Още идеи и рецепти събира специално подготвената книжка с рецепти “Храна за отличници” (за да опитате и вие - вижте нашата РЕЦЕПТА НА БРОЯ на стр. 6).
Денят на здравословното хранене събра много гости, сред които зам.-кметът Дияна Кехайова, директори на училища и детски градини, на ОДК, Сашка Жекова от “Закрила на детето”, Ангел Манолов от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, Живко Милушев от АРР, Росица Лебанова от “Нежна сила”, председателката на СБУ Мария Фърцова, бивши учители и ученици. Събитието бе подкрепено и от много спонсори: Гергана Драговчева, Стефан Гуджов, Васил Василев, Ангел Чопев, Нейчо Нейков, Благой Нонев и печатница “Бостон”.
Най-важните гости бяха децата от група “Дъга” към ОДЗ “Фантазия”. Пременени като истински готвачи, те показаха колко много знаят за витамините, плодовете и зеленчуците. Оказа се дори, че не обичат пържени картофи, но с удоволствие хапват леща и салата!
За “десерт” на финала всички ученици и гости опитаха предложените здравословни храни. Със сигурност поне на 27 октомври децата посегнаха не към чипса и газираните напитки, а към най-вкусните и полезни плодове на есента!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай