Велинград - online - Наша делегация в Сърбия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Наша делегация в Сърбия
Публикувано 2009-11-02 23:45:26 от Темпо

На 23 октомври Шумарската школа в град Кралево, Република Сърбия отбеляза 110 години средно горско образование. Тържеството по случай големия юбилей уважиха всички поканени от директора на училището г-н Зоран Николич гости, а те бяха над 320. Сред почетните гости бяха директори и лесовъди от сродни училища в България, Словения, Румъния, Македония, Сурдулица, Босна и Херцеговина, Черна гора; деканът на факултета по горско стопанство в Белград, зам.-министрите на образованието и на горите, директорите на двете в страната регионални дирекции и др.

Тържеството бе уважено и от българският посланик в Сърбия, който изпрати поздравителен адрес, прочетен от културното аташе на България. Българските гости бяха още г-н Георги Янчев, зам.-кмет на община Велинград, отговарящ по въпросите за образование, култура и европейска интеграция, г-н Стефан Шулев, директор на ПГГС ”Христо Ботев”- Велинград и г-жа Надежда Ганчева, помощник-директор в същото училище.
Директорът на гимназията в Кралево г-н Николич в присъствието на българското културно аташе и на представителя на общинската власт във Велинград г-н Янчев предложи на г-н Шулев да бъде подписана харта на побратимяване между ПГГС ”Христо Ботев” и Шумарската школа. С този акт на побратимяване, подписан в най-големият и най-важният център за средното горско образование в Сърбия, както се изрази самият г-н Николич, той изказва своето уважение и респект към горската гимназия във Велинград, лично към г-н Шулев и към целия учителски колектив на ПГГС ”Христо Ботев”.
Директорът на шумарската школа сърдечно благодари на заместник-кмета на община Велинград г-н Янчев, че е удостоил със своето присъствие празника на училището.
Надежда Ганчева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай