Велинград - online - Достойни потомци на славни предци 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Достойни потомци на славни предци
Публикувано 2009-11-02 23:48:48 от Темпо

За “достойни потомци на славни предци” се пее в химна на Основно училище “Неофит Рилски”, което на 30 октомври празнува своята 120-годишнина. Този химн прозвуча в чудесно украсената зала на читалище “Отец Паисий” и изправи на крака многобройната публика. Изпяха го ученици и учители, сред които и авторката на текста г-жа Невенка Разсолкова.

За да почетат достойните времена, в които хора от Чепинско са съградили школото камък по камък и дърво по дърво, учениците върнаха времето назад с художествената композиция “Кръстопът на времена”. Точно нарекоха това “приказна история или историческа приказка за образованието”. А когато дойде ред на епохата на Възраждането, на сцената се появи доайенът на местните актьори Христо Семерджиев, който се превъплъти в образа на патрона на училището - големия народен будител Неофит Рилски. Учениците показаха и как ще изглежда тяхното любимо училище след 100 години, като мечтите им стигнаха истински космически висоти.
Училището ни е младо, модерно, динамично, уважаваме традициите, но и подготвяме млади европейци с планетарно мислене, емоционално и кратко каза директорката Дамяна Кандева.
И като доказателство за нейните думи поздрави за празника към ученици и учители отправи лично г-жа Маргарита Попова - възпитаник на училището, днес министър на правосъдието. Тя отговори на въпроса дали е по-трудно да си ученик или министър, благодари на всички свои учители и на града, че е станал толкова хубав. “Помагайте ни в тези трудни дни, когато държавата трябва да мобилизира всичките си ресурси”, призова министър М. Попова.
Училището-юбиляр получи поздравителни адреси от министъра на образованието Йорданка Фандъкова, началника на РИО Бойка Маринска, от декана на Стопански факултет в ЛТУ доц. Иван Палигоров, местната организация на работодателите в образованието, от всички велинградски училища и професионални гимназии, ОДК, от читалищата и ТД “Острец”. Зам.-кметът Георги Янчев предаде поздравите от кмета Иван Лебанов. Домакините благодариха, че с участие в техния празник са ги почели още народният представител Ангел Даскалов, областният управител Дончо Баксанов и заместничката му Ваня Минкова.
Със свои изпълнения в концерта участваха първолаците Иванина Палигорова и Иван Узунов, Иванка Алексиева и Вили Бъсина от “Звънче”, танцьори от КСТ “Импулс”, актьорите от втори клас, новият мажоретен състав на училището. Г-жа Мария Дулева отправи поздрав с музиката на Моцарт, а гостите от ансамбъл “Загорчета” изпълниха празника с български ритми. Техният поздрав от НУ “Д. Благоев” бе още по-ценен, защото в това училище е учителствал Неофит Рилски. Водещи на чудесния концерт бяха учителят Иван Гергев и ученичката Радослава Райчева.
Празникът приключи с торта, илюминации, фойерверки, конфети и “Многая лета” - за славните предци и достойните потомци на ОУ “Н. Рилски”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай