Велинград - online - Официален отговор на Община Велинград на откритото писмо на ИК ”Да поработим за 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Официален отговор на Община Велинград на откритото писмо на ИК ”Да поработим за
Публикувано 2009-11-02 23:50:15 от Темпо

Уважаема г-жо Ключкова,
Уважаеми членове на Инициативния комитет ”Да поработим за Велинград”
Правото на всеки гражданин е да се информира как органите на местното самоуправление защитават неговите права и интересите на общината и какви действия в съответствие със законите предприемат, за да запазят общинските имоти и тяхното стопанисване от недобросъвестни наематели. В този смисъл приемам Вашите питания за актуални и навременни и използвайки правомощията си на Кмет да ви предоставя официалната информация.

Относно концесията на “Кална баня”: договорът е подписан от предишни управления (от г-н Цветан Дафов) в изпълнение на решение на ОбС. Извършена е процедура за отдаване на концесия на СД ”Братя Бееви”. Във връзка с възникнали проблеми за експлоатация не само на тази баня, назначих комисия, която да се събере на 13.03.2009 г., и да извърши проверка по изпълнението на договорите за концесиите на територията на общината. Комисията от специалисти на Общинска администрация обходи четирите бани - Кална, Женска, Радонова и комплекс “Милениум” и предостави протокол за направената проверка в Общински съвет, след което беше входиран и проект за решение за решаване на този казус.
Почистването на р. Чепинска е започнато съгласно сключения договор. След проверка на Басейнова дирекция на 09.09.2009 г. е констатирано, че към момента на проверката не е издадено разрешително за ползване на водния обект по чл.46 и има предписание за същото. В изпълнение на това предписание Общината трябва да изчака издаването на съответното разрешително със съответните срокове за обявление и обжалване.
Обезопасяването на движението по ул. “Гергевана” и участъка зад х-л “Двореца” ще се забави поради липсата на средства и предстоящите неподходящи метеорологични условия. Разбира се, догодина ще бъдат заложени средства за обезопасяването на движението и изграждането на тротоари. Проблемът ще бъде предложен за решаване с капиталовата програма за 2010 г.
Парк “Клептуза” заедно с всички паркове на града ще бъдат облагородени след спечеления проект от община Велинград ”Осигуряване на устойчива и екологична среда и повишаване привлекателността на община Велинград” по Оперативна програма ”Регионално развитие” за 7 530 427 лв., които ще бъдат отпуснати безвъзмездно по схема ”Подкрепа за подобряване на градската среда”. Предвидени са дейности като прекарване на алеи и ремонтиране на вече обособените, обособяване на алеи за колоездене и ролери, съхраняване и доразвиване на дървесната растителност в зависимост от климатичните условия, поставянето на информационни табла, пейки, перголи, баседки, кашпи, обособяване на кътове за пикник, панорамни площадки, изграждане на градинки, изграждане на детски площадки и площадки за активен отдих, достъп на хора с увреждания, въвеждане на енергоспестяващо осветление. В списъка с обекти са парк “Клептуза”, парк “Двореца”, парк “Вельова баня”, “Централен градски парк”, парк срещу къщата на Николай Гяуров, градинка “Финансовото”, градинка “Еделвайс”, пешеходни направления на ул. “Димитър Благоев”, ул. “Братя Маврикови”, ул. “Бачо Киро” и ул. “Стефан Попов”.
На 29.10.2009 г. в община Велинград официално беше получен протокол от проверката на РИОКОЗ, който съдържа препоръки към детските заведения в град Велинград с цел оптимизиране на храненето на децата. Протоколът ще бъде изпратен на всички директори на детски градини за сведение и изпълнение на препоръките.
Считам, че с това писмо изпълнихме всички Ваши запитвания. Оставам със желанието за понататъшно ползотворно сътрудничество между общината и ръководения от вас ИК “Да поработим за Велинград”.
С уважение: Иван Лебанов, Кмет на Община Велинград

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води