Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 22.10.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 22.10.09
Публикувано 2009-11-02 23:56:50 от Темпо

ОСПОРВАНЕ Общинският съвет прегласува две решения от предишната сесия, върнати като незаконосъобразни от областния управител д-р Д. Баксанов. Съветниците отмениха издаденото разрешение за строеж в зелена площ и поправиха грешките си в решение за ликвидиране на съсобственост. И двете решения са за имоти на Юндола.


ЗАСЕДАТЕЛИ Избрана бе комисия от общински съветници, която ще приема молби и ще разгледа предложения за 16 съдебни заседатели за Районен съд - Велинград и 4 за Окръжен съд - Пазарджик. Членовете на комисия са от седемте политически групи: Лазар Белев, Тома Пачалов, Али Мареков, Снежана Велева, Боряна Петричева, Васка Колчагова и Венцислав Еличин.

ЗАЩИТЕНО С решения на Общинския съвет още едно училище получи статут на защитено. В списъка вече е включено и ОУ “Георги Раковски” в село Медени поляни.

“ВЕЛИНА” Отпуснати бяха 4226 лева за издръжката на защитеното жилище за лица с увреждания “Велина” през декември 2009 г. От 2010 г. социалната услуга, разкрита по Програма ФАР, ще стане държавно делегирана дейност.

“ЕЛА” Общинският съвет потвърди намерението за кандидатстване по проект “Красива България” през 2010 г. Предвижда се ремонт на Дома за възрастни хора “Ела” на стойност 175 250 лева, като оббщината ще участва с 35 050 лева.

ДЕПО Съветниците дадоха съгласие общината да подготви предложение до Министерството на околната среда за изграждане на система за третиране на твърди битови отпадъци и компостиране на “зелени” отпадъци. Това ще е първи етап от създаването на претоварна станция за твърди битови отпадъци.

ТУРИЗЪМ Приети бяха промени в Правилника за организация и дейността на Консултативния съвет по туризъм, който наброява 16 членове - по равен брой представители на местната администрация и туристическия бизнес. Съветът ще предлага годишна програма за разходване на средствата от туристически такси. От ОА отчетоха, че в сравнение с 2008 г. през 2009 г. събираемостта е по-ниска: от туристическа такса в хазната са постъпили 169 302 лева до септември 2009 г. включително, а за 2008 г. приходите са били 219 400 лева.

НАЕМ Общината ще обяви конкурс за отдаване под наем на помещение със 104 кв.м застроена площ на ул. “Ал. Стамболийски” с начална месечна цена 440 лева без ДДС. Помещението, което досега се ползваше от Националния център за социална рехабилитация, отново е определено за социална дейност.

“РАДОСТ” Детска градина “Радост” получи за безвъзмездно ползване за 10 години общинската постройка в двора, която беше Клуб на инвалида. Занапред помещенията ще се използват за детско учреждение.

КРЪСТОВИЩЕ По нов начин ще бъде урегулирано кръстовището пред бар “Влади” на бул. “Съединение”. Пешеходната пътека на кръстовището с ул. “Св.св. Кирил и Методий” ще бъде премахната, а знакът “Пресичане на път с предимство” ще бъде заменен със “Стоп”. Ще се премахне и маркировката тип “Остров”, като на нейно място ще се обособят места за паркиране. Промените са по предписание на РУМВР за гарантиране безопасността на пешеходците на невралгичното кръстовище.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай