Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 22.10.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 22.10.09
Публикувано 2009-11-02 23:56:50 от Темпо

ОСПОРВАНЕ Общинският съвет прегласува две решения от предишната сесия, върнати като незаконосъобразни от областния управител д-р Д. Баксанов. Съветниците отмениха издаденото разрешение за строеж в зелена площ и поправиха грешките си в решение за ликвидиране на съсобственост. И двете решения са за имоти на Юндола.


ЗАСЕДАТЕЛИ Избрана бе комисия от общински съветници, която ще приема молби и ще разгледа предложения за 16 съдебни заседатели за Районен съд - Велинград и 4 за Окръжен съд - Пазарджик. Членовете на комисия са от седемте политически групи: Лазар Белев, Тома Пачалов, Али Мареков, Снежана Велева, Боряна Петричева, Васка Колчагова и Венцислав Еличин.

ЗАЩИТЕНО С решения на Общинския съвет още едно училище получи статут на защитено. В списъка вече е включено и ОУ “Георги Раковски” в село Медени поляни.

“ВЕЛИНА” Отпуснати бяха 4226 лева за издръжката на защитеното жилище за лица с увреждания “Велина” през декември 2009 г. От 2010 г. социалната услуга, разкрита по Програма ФАР, ще стане държавно делегирана дейност.

“ЕЛА” Общинският съвет потвърди намерението за кандидатстване по проект “Красива България” през 2010 г. Предвижда се ремонт на Дома за възрастни хора “Ела” на стойност 175 250 лева, като оббщината ще участва с 35 050 лева.

ДЕПО Съветниците дадоха съгласие общината да подготви предложение до Министерството на околната среда за изграждане на система за третиране на твърди битови отпадъци и компостиране на “зелени” отпадъци. Това ще е първи етап от създаването на претоварна станция за твърди битови отпадъци.

ТУРИЗЪМ Приети бяха промени в Правилника за организация и дейността на Консултативния съвет по туризъм, който наброява 16 членове - по равен брой представители на местната администрация и туристическия бизнес. Съветът ще предлага годишна програма за разходване на средствата от туристически такси. От ОА отчетоха, че в сравнение с 2008 г. през 2009 г. събираемостта е по-ниска: от туристическа такса в хазната са постъпили 169 302 лева до септември 2009 г. включително, а за 2008 г. приходите са били 219 400 лева.

НАЕМ Общината ще обяви конкурс за отдаване под наем на помещение със 104 кв.м застроена площ на ул. “Ал. Стамболийски” с начална месечна цена 440 лева без ДДС. Помещението, което досега се ползваше от Националния център за социална рехабилитация, отново е определено за социална дейност.

“РАДОСТ” Детска градина “Радост” получи за безвъзмездно ползване за 10 години общинската постройка в двора, която беше Клуб на инвалида. Занапред помещенията ще се използват за детско учреждение.

КРЪСТОВИЩЕ По нов начин ще бъде урегулирано кръстовището пред бар “Влади” на бул. “Съединение”. Пешеходната пътека на кръстовището с ул. “Св.св. Кирил и Методий” ще бъде премахната, а знакът “Пресичане на път с предимство” ще бъде заменен със “Стоп”. Ще се премахне и маркировката тип “Остров”, като на нейно място ще се обособят места за паркиране. Промените са по предписание на РУМВР за гарантиране безопасността на пешеходците на невралгичното кръстовище.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай