Велинград - online - Ракитово избра кметица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитово избра кметица
Публикувано 2009-11-03 00:05:16 от Темпо

Г-жа Емилия Еленкова бе избрана за кмет на Община Ракитово на балотажа в събота, 31 октомври. Тя спечели 3264 гласа - с 321 повече от тези за Валентин Хаджимосков, когото подкрепиха 2943 гласоподаватели. И двамата се явиха на изборите като независими кандидати, като Ем. Еленкова се ползваше с подкрепата основно на БСП и ДПС, а В. Хаджимосков на ЛИДЕР.

На втория тур избирателната активност очаквано беше малко по-висока и се доближи до 50%. От 12 912 имащи право на глас бюлетина пуснаха 6419 човека. Отново бе висок броят на недействителните бюлетини - 212 (в първия тур - 181).
Частичният вот за кмет на Община Ракитово протече напрегнато. След първия тур от ГЕРБ подадоха жалба до Административния съд в Пазарджик. Кандидатът на ГЕРБ Красимир Вандев остана трети, минималната дистанция от 23 гласа след втория го лиши от участие в балотажа. Заради малките разлики и многото недействителни бюлетини ГЕРБ обжалва решението, с което Общинската избирателна комисия определи междинните резултати. Съдът отхвърли жалбата с мотив, че това решение на ОИК е само част от процедурата и могат да се обжалват само крайните резултати от вота. Делото бе прекратено, като от партията не използваха възможността да сезират и Върховния съд. Случаят в Ракитово доведе и до напрежение в структурите на партията, поискана бе дори оставката на депутата и областен лидер Иван Иванов, който на свой ред обясни резултата на ГЕРБ с масовото купуване на гласове от страна на други кандидати.
За разлика от първия тур, когато в Общинската избирателна комисия постъпи само една жалба и тя бе оттеглена, в деня на балотажа заваляха сигнали. Основните бяха за купуване на гласове чрез раздаване на хранителни продукти, транспортиране на избиратели с микробуси, талони за хранене и други форми за поощряване на гласоподавателите. По жалбите бе сезирана полицията, а в неделя информацията за нарушенията бе предадена и в ЦИК.
Новата кметица Емилия Еленкова е дъщеря на г-н Ангел Говедарски, който стана кмет на Ракитово през 2007 г., а тази година внезапно почина. Тя идва в Общинска администрация от сферата на частния бизнес, омъжена е, има един син. С избора си жителите на общината я натовариха с отговорността на кметския пост да изпълни предизборния си девиз “С грижа и отговорност за община Ракитово”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води