Велинград - online - Общинска болница получи антивирусни лекарства 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинска болница получи антивирусни лекарства
Публикувано 2009-11-03 00:06:16 от Темпо

Регионалната инспекция по опазване на общественото здраве - Пазарджик получи антивирусните препарати “Тамифлу” и “Реленца”. Общото количество е разпределено между четирите общински болници в Пазарджик, Велинград, Пещера и Панагюрище. Частните болници и личните лекари не получават от тези доставки. За общинската “МБАЛ-Велинград” са осигурени 600 опаковки “Тамифлу” и 200 опаковки “Реленца”.

На 29 октомври областният управител д-р Дончо Баксанов свика регионалния пандемичен комитет, в който участват експерти от областната и общинските администрации, РИОКОЗ, ДВКС, РЦЗ, МВР и инспектората по образованието.Д-р Магдалена Станева, директор “Надзор на заразните болести” в РИОКОЗ, е съобщила, че в Пазарджишка област в момента няма основание за безпокойство. Няма нови случаи след регистрираните през май 2009 г. трима заболели от свински грип. Леко е завишен броят на пневмониите, но в рамките на нормалното за сезона.
Всички болници и лични лекари са получили алгоритъм за поведение при случаи, съмнителни за свински грип. На 20 октомври РИОКОЗ проведе и специално обучение на здравните специалисти в училищата за мерките за предпазване от заразата.
Грипна ваканция ще се обявява при заболяване най-малко на 30% от учениците. В момента в часовете на класа се изнасят беседи и като най-ефикасни мерки за предпозване от грипа се посочват засилената дезинфекция и личната хигиена. Важно е болните да останат вкъщи, за да не се разпространява вирусът. Симптомите са като при сезонен грип и затова при оплаквания е наложителна консултацията с лекар.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води