Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.11.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.11.09
Публикувано 2009-11-03 00:08:09 от Темпо

ЗАЛА В 10 часа на 7 ноември (Задушница) на Централния гробищен парк ще бъде открита новата траурна ритуална зала. Тя бе направена с общите усилия на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” и Община Велинград.


ВОЕННИ Областната управа съобщи, че само 3 общини са подали информация за състоянието на военните паметници на своята територия. Община Велинград не е сред тях и ще получи напомнително писмо. В Пазарджишка област има 114 военни паментици, но в списъка на Министерството на отбраната засега са включени само 57. Ако паметниците не попаднат в срок в този списък, МО няма да отпусне средства за тях. Всяка община може да получи до 10 000 лева за поддържане на военните паметници.

СВЕТЛИНА От 1 ноември полицията започна тазгодишната акция “Светлина”. Влеза в сила изискването водачите да карат с включени къси светлини. Ще се проверява и готовността на автомобилите за зимни условия. Дежурни полицейски патрули ще има по най-натоварените пътища в областа, включително Велинград - Варвара - Септември. След “гратисния” период от 9 ноември ще започне и налагането на санкции.

ЖЕЛЕЗНИЧАРИ 80 железничари от Гърция пътуваха с ретро-влака от Велинград до Септември. Композицията, която този път беше с повече от обичайните два вагона, тръгна от гара Велинград в съботния следобед.

АЛКОХОЛ 2 бутилки алкохол се опита да задигне от магазин за хранителни стоки 39-годишният велинградчанин Т. Т вечерта на 27 октомври. При счупването на стъклото на входната врата полицията бързо се е озовала на местопрестъплението и е арестувала виновника.

ОТОПЛЕНИЕ На 31 октомври изтече срокът за подаване на молби за помощи за отопление през зимата. В Пазарджишка област са подадени над 13 000 декларации, което е с над 2500 повече от миналата година. Най-голям брой молби за помощи са от общините Велинград и Ракитово.

ДИМИТРОВДЕН Фолклорната група “Горски здравец” към Клуба на пенсионера в Ракитово участва в празника на Звъничево. Селото празнува на Димитровден, като на храмовия празник се раздава курбан в специално направена за целта зала. Гостите от Ракитово, водени от Никола Янев-Чоли, са се включили с 6 песни в богата програма.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води