Велинград - online - Среща на специалисти по белодробни болести 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Среща на специалисти по белодробни болести
Публикувано 2009-11-10 08:41:43 от Темпо

На 14 и 15 ноември във Велинград ще се проведе регионална среща-семинар на Българското дружество по белодробни болести. Пулмолозите от Южния клон на дружеството с председател д-р Анахид Торосян правят ежегодни конференции, като този път домакин ще е Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания “Св. Петка Българска” във Велинград.

Очаква се в срещата да участват около 120 лекари специалисти по белодборбни болести от областите Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Смолян. Ще присъстват и известни хабилитирани учени от университетите в София, Пловдив и Плевен.
Темите на конференцията са свързани с лечение и европейски новости в областта на бронхиалната астма, ХОББ и белодробните възпаления. Д-р Елена Шопова, директор на Пневмоболницата, ще представи пред гостите рехабилитационните програми на лечебното заведение и натрупания опит за инхалаторно лечение при болни с хронични белодробни заболявания.
В рамките на конференцията ще бъде открита и паметна плоча на д-р Борислав Пенков, който е бил главен лекар на Тубсанаториума “Васил Коларов” във Велинград (днешната СБПФЗ “Св. Петка Българска”) от март 1955 до декември 1960 г., а от 1980 до 1983 г. работи тук като фтизиатър. Д-р Пенков е изтъкнат специалист в областта на фтизиатрията и гръдната хирургия, работил е в Корея и Тунис. Занапред неговото име ще носи конферентната зала в Пневмоболницата.
Темпо

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Уважаема г-жо Шопова,
За мен е чест и удоволствие да приветствам Вас, както и участниците в Срещата-семинар на Българското дружество по белодробни болести - клон Южен, която ще се проведе тази седмица във Велинград – СПА-столицата на Балканите!
Убеден съм, че освен възможност за представяне на най-нови научни постижения, предстоящият форум ще има своя принос за намирането на ефективни методи за профилактика и намаляване на белодробните заболявания. Пожелавам на участниците в Срещата-семинар успешно представяне и ползотворни контакти!
ИВАН ЛЕБАНОВ, Кмет на община Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай