Велинград - online - Засилена реклама на курорта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Засилена реклама на курорта
Публикувано 2009-11-16 23:58:48 от Темпо

На 11 ноември в хотел “Хилтън” в София се проведе поредната среща по проект “Корпоративна социална отговорност в туристическата индустрия в България - фактите и бъдещето”. Представители на международни организации, министерства, неправителствени организации от природозащитната общност, туристическата сфера и академичната общност се събраха на среща под мотото “Отговорен туризъм в България – крачка напред”. Организаторът “Български форум на бизнес лидерите” покани г-жа Даниела Салкина, управител на Общински информационен център - Велинград, да изнесе лекция на тема “Местната власт и туристическия сектор – съвместно управление на ресурси” с примери от туристическата дестинация Велинград.
В лекцията си г-жа Салкина акцентира, че идеята и реализирането на отговорен туризъм предполагат обмислени инвестиции, съобразени с предпоставките на заобикалящата ни среда. Велинград избегна капаниите на амбициозния бърз растеж и нанасянето на непоправими щети на природата в района. Диалогът между местната власт и туристическият бранш има развитие в последните години, особено в сферата на маркетинга. Г-жа Салкина сподели, че след лекцията е била впечатлена от силния интерес на участниците в срещата към процесите на развитие на Велинград.
Дни по-рано, на 8 и 9 ноември, Сандански бе домакин на срещата на борда на директорите на Европейската СПА асоциация, чийто член е Българският съюз по балнеология и СПА с председател Стефан Шарлопов. Наред с утвърждаването на България като целогодишна и конкуретноспособна СПА дестинация бeше представен и туристическият потенциал на 6 общини: Сандански, Велинград, Поморие, Хисар, Девин и Кюстендил. На срещата Гранд хотел “Велинград” е удостоен с награда на Европейската СПА асоциация за въвеждане на европейските изисквания за СПА и балнеология. А на 28 и 29 ноември в гръцкия град Александруполис ще бъде създадена Балканска асоциация по СПА и балнеология, като на международния форум ще има и велинградско участие.
На 15 ноември в хотел “Рич” във Велинград се проведе среща на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите със студенти от Нов български университет от специалности, свързани с туризма. Доц. Соня Алексиева разказа в детайли пред студентите как беше организирана кампанията по удостояването на Велинград за СПА столица на Балканите. Бъдещите специалисти зададоха много практически въпроси към собствениците на хотели и ресторанти.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България