Велинград - online - Емилия Еленкова, кмет на Община Ракитово: Ще работя така, както работи моят баща 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Емилия Еленкова, кмет на Община Ракитово: Ще работя така, както работи моят баща
Публикувано 2009-11-17 00:01:18 от Темпо

На 9 ноември 2009 г. г-жа Емилия Еленкова, която като независим кандидат спечели изборите за кмет на Община Ракитово, положи клетва пред Общинския съвет. “Ще работя така, както работи моят баща Ангел Говедарски”, каза тя пред препълнената с хора зала.
Преди клетвата председателят на Общинската избирателна комисия Ангел Казанджиев връчи удостоверението, с което Емилия Еленкова е обявена за победител в изборите на 8 ноември с 3264 гласа срещу 2943 гласа за другия кандидат-кмет Валентин Хаджимосков.

Председателят на Общински съвет - Ракитово Никола Бързаков честити поста на г-жа Еленкова. Неговият призив към съветниците беше да заровят томахавките, да спрат да се разминават и да обсъждат кой с кого и къде е бил, а да започнат да работят за общото благо. Нека Ракитово вече да не е в списъка на изоставащите общини, пожела той. На церемонията присъства и Момчил Арнаудов, който беше временно изпълняващ длъжността кмет на общината след внезапната смърт на А. Говедарски на 18 юли т.г.
След полагането на клетвата настъпи най-емоционалният момент за новата кметица - тя влезе в кабинета и седна зад бюрото, на което допреди 4 месеца работеше нейният баща. Г-жа Еленкова покани в кабинета си първо общинските съветници, а след това влязоха да й честят и много граждани.
На среща с медиите Емилия Еленкова каза, че познава проблемите на хората от общината и ще работи за намаляване на безработицата, за бързо и качествествено решаване на проблемите с водоснабдяването и чистотата, за печелене на европейски проекти и подпомагане на социално слабите. В плановете й влиза саниране на училищната сграда в Костандово, създаване на музей за палеонтологичното находище в Дорково, благоустрояване на крепостта и хижата “Цепина”.
На въпрос дали счита, че щатът в Общинска администрация е раздут и ще има ли структурни промени, г-жа Еленкова отговори, че както навсякъде и в администрацията има мотивирани и можещи специалисти и тя иска да работи с тях. В същото време ще назначи и нови експерти в различни области и ще запази допълнителните консултанти, привлечени от баща й Ангел Говедарски.
Новата кметица изрази оптимизъм за работата с Общинския съвет. Очаквам подкрепа от общинските съветници и мисля, че призивът да се заровят томахавките и да работим заедно за благото на Ракитово може да се случи, заяви тя.
На сесия на 11 ноември съветниците гласуваха 1330 лева месечна заплата на кмета на община Ракитово. Тази седмица се очаква да бъде обявен екипът, с който ще работи г-жа Еленкова.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай