Велинград - online - Наше училище ще стане областен център на “Джуниър Ачийвмънт” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Наше училище ще стане областен център на “Джуниър Ачийвмънт”
Публикувано 2009-11-23 23:13:06 от Темпо

Пред велинградското СОУ “Васил Левски” стои добрата перспектива да стане център на програмата “Джуниър Ачийвмънт” за цялата Пазарджишка област. Училището работи вече 6 години по програмата, а списъкът на постигнатите през това време успехи и награди е впечатляващ. СОУ “В. Левски” има шанс да стане областен център на “Джуниър Ачийвмънт” и заради натрупания ценен опит и контакти.

В Световната седмица на предприемачеството в България, организирана от “Джуниър Ачийвмънт”, в СОУ “В. Левски” избраха 20 ноември за Ден на предприемачеството. “Големите предприемачи също са започнали отнякъде” бе темата на радиопредаването, което даде старт на програмата. Последва урок-упражнение на тема “Военните конфликти в света”, воден от преподавателя по география и световна търговия Васил Аврамов и с активното участие на учениците, които влязоха в ролята на “репортер от мястото на конфликта” и представиха свои репортажи за случващото се в най-горещите военни точки на планетата.
Гости на урока бяха експерти от Регионалния инспекторат по образованието от Пазарджик, които на място получиха много информация за работата по програмата “Джуниър Ачийвмънт” от г-жа Людмила Кьосова. Двете ученически компании, които тази година ще работят в училището, разказаха за своите цели и планове.
Компанията “G.R.E.E.N. Team”, която миналата година направи дневник на билките в Чепинския край, сега планира да продължи започнатото с темата за екологично чисти билкови чайове и да работи по проекта “Ученическа гора” съвместно с ДГС “Чехльово”. Финансистите отчетоха 11% печалба и компанията вече излиза да търгува на международния пазар.
Новата компания “Junior Recyclers” също е насочила усилията си към екологични проблеми, а най-мащабната й цел е да рециклира стари чинове и маси и от тях да направи стойки за велосипеди в училищния двор. Заместник-кметът Георги Янчев, който бе гост на срещата, чу от младите бизнесмени, че те очакват съдействието на общината за обособяване на велоалеи в близост до училището и обеща да помага.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води