Велинград - online - Сензационно: Световнo рали във Велинград! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сензационно: Световнo рали във Велинград!
Публикувано 2009-11-24 00:01:11 от Темпо

България ще има уникалния шанс да организира кръг от може би най-популярното рали в света – WRC, стана ясно от срещата между представители на FIA (Международната федерация по автомобилен спорт) и Българска федерация по автомобилизъм. Това ще стане през месец юли 2010 година, като конкретните дати ще се уточнят допълнително.

В четвъртък, 20 ноември, в София бе подписано предварително споразумение между двама италиански представители на на Международната автомобилна федерация и българските им колеги, като освен оглед на трасето бяха уточнение и редица други детайли. Така България става третата страна на Балканите, която може да се похвали с домакинство на кръг от състезание от най-висок ранг след Турция и Гърция. Трасето ще бъде с обща дължина 1020 километра, от които повече от 300 ще бъдат скоростни.
Велинград ще бъде в центъра на събитието, след като се явява преходен между две скоростни отсечки, а също и тук ще бъде осъществено дозареждането на автомобилите с гориво. За зона на дозареждане е бил определен паркингът, който се намира срещу пазара, в непосредствена близост до автосервиза на автомобилната гордост на Велинград – балканският шампион по автомобилизъм за 2005 година и многократен държавен първенец Турал Метков. Именно негова е инициативата нашият град да бъде избран като преходен между скоростните отсечки, което ще даде възможност на монгобройните любители на силните скорости да се докоснат и да общуват с най-големите звезди на този спорт - французите Себастиян Льоб и Дани Сордо, финландецът Мико Хирвонен и много други. Освен това преминаването на Световния рали шампионат през Велинград ще бъде с огромно значение за туризма в региона, тъй като традиционно всеки кръг е придружен с присъствието на хиляди любители на този спорт, които пътуват постоянно, за да наблюдават своите любимци.
Състезанието ще бъде разпределено в три дни, като през първия ще бъдат изминати етапите Сестримо - Белмекен и Батак - Пещера. През втория ден пилотите ще карат между Добра вода и Батак и Куртово - Сестримо. Третият ден ще повтаря маршрута на рали “България”, като състезателните отсечки ще бъдат съсредоточени около магистрала “Тракия”.
Очаква се в състезанието да вземат участие много български пилоти, между които и нашият Турал Метков. Припомняме на читателите, че Метков пропусна тазгодишния рали шампионат на България, но за сметка на това неговият тим “ТМ моторспорт” излъчи една шампионска титла и едно трето място благодарение на пилотите Георги Маринов от София с “Шкода Фелиция” и Светлан Радев със “Ситроен Саксо”.
За кръга от WRC през юли Метков е уверен в своето участие, като най-вероятно участие ще вземат още най-добрите пилоти на България в лицето на Крум Дончев и Димитър Илиев.
За момента е подписан предварителен договор за провеждане на състезанието, съобщиха от Българска федерация по автомобилизъм, очаква се представители на ФИА да извършат още проверки и оценки на трасето и организацията, за които вестник “Темпо” ще съобщи допълнително.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай