Велинград - online - Последно: всички магазини на Пазара на конкурс 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Последно: всички магазини на Пазара на конкурс
Публикувано 2009-11-30 21:34:17 от Темпо

Кметът Иван Лебанов върна за прегласуване от Общинския съвет три решения, отнасящи се за три магазина на Пазара. За въпросните три обекта съветниците решиха да бъдат отдадени под наем чрез търг, докато за всички останали магазини на Пазара избраха друга процедура - конкурс. Наемателите на трите магазина подадоха жалби и затова Общинският съвет се събра на извънредно заседание на 25 ноември.

Дебатът откри д-р Чешмеджиев с въпрос дали общината има нужда от пари, който зам.-кметът Валя Цветанова определи като провокативен и предложи да залагат дали при конкурс или при търг ще влязат повече пари в общинската хазна. Тома Пачалов предложи да няма дискриминация между обектите и критериите да бъдат еднакви за всички. Екатерина Каферинова се присъедини към предложението му, напомняйки, че има гласувана схема за търговските обекти на Пазара.
Отношение по темата взеха и две от наемателките на магазини, обявени на търг. Едната от жените е наемателка от 1990 г. и оттогава винаги за всички магазини процедурата е била еднаква. Затова тя попита на какво основание сега едни магазини са на търг, а други на конкурс. Моето предложение беше всички да са на търг, каза д-р Чешмеджиев, а Ал. Гагов попита дали конкурсите вече са уговорени.
Въпреки пренията всички присъстващи 21 съветници гласуваха процедурата за трите магазина да бъде конкурс. Така се случи и “чудото” мнозинството този път да се съобрази с върнати от кмета решения.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай