Велинград - online - Уроци от Брюксел 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Уроци от Брюксел
Публикувано 2009-11-30 21:42:50 от Темпо

Ани Кьосова, ученичка от СОУ “В. Левски” - Велинград, се завърна от европейската столица Брюксел, където преди седмица четирима ученици имаха честта да представят България на първия Европейски лагер за иновации и креативност, организиран от Европейския парламент и програмата “Джуниър Ачийвмънт”. Ето какво сподели Ани за читателите на “Темпо”:

2009 бе избрана за Европейска година за иновации и креативност, а като главна тема бе определена науката. Затова Европейският парламент съвместно с “Джуниър Ачийвмънт” (една от най-уважаваните програми за развитие на младежи в света) и с подкрепата на редица международни компании като HP, Financial Times, Intel, DG, Egon Zehnder International и много други организираха първия Европейски лагер за иновации и креативност в Брюксел. Участници в лагера бяха 100 ученици от 25 страни, които са показали необходимите лидерски способности, знания и умения и имат голям потенциал за развитие. Още в самото начало участниците бяха разделени на групи по пет или шест от различни страни, за да се подсигури използването на работния език - английския.
Младите предприемачи трябваше за ограничено време да изградят добре функциониращи екипи, да намерят свое решение на зададения от организаторите казус, да измислят продукт и да направят бизнес план и презентация за този продукт. Казусът бе обявен на 24 ноември в 15:00, а крайния срок за предаване на цялостната документация бе 11:00 на следващия ден. За тези кратки 20 часа всички екипи успяха успешно да се справят с проблемите на образованието, които те разглеждаха и намериха най-подходящите според тях решения, за да направят училищата по-приятни и интересни. Решенията варираха от интерактивни методи за обучение до нови типове образователни системи.
Наградите на първите три отбора бяха връчени в сградата на Европейския съвет с обещанието всички проекти да бъдат разгледани от Европейската комисия по образованието и някои от тях да бъдат осъществени, независимо дали са от тройката на победителите или не.
България представляваха 4 ученици: Джеймс Йоловски от УНСС, Катерина Попова от Първа английска гимназия в София, Диана Христова от Свищов и Анна Кьосова от СОУ “Васил Левски” Велинград. Българският екип с ръководител Добримир Добринов бе признат за един от най-успешните отбори, когато екипът, в който участва Джеймс зае първо, а отборът на Екатерина - второ място.
Благодарение на този проект разбрахме важността на работата в екип, сдобихме се с нови бизнес партньори и се научихме да решаваме важни за обществото проблеми. Тези и много други умения, придобити повреме на работата ни по проектите на “Джуниър Ачийвмънт”, ще ни помогнат при бъдещата реализация. Защото бъдещето трябва да се гради от днес.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води