Велинград - online - Уроци от Брюксел 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Уроци от Брюксел
Публикувано 2009-11-30 21:42:50 от Темпо

Ани Кьосова, ученичка от СОУ “В. Левски” - Велинград, се завърна от европейската столица Брюксел, където преди седмица четирима ученици имаха честта да представят България на първия Европейски лагер за иновации и креативност, организиран от Европейския парламент и програмата “Джуниър Ачийвмънт”. Ето какво сподели Ани за читателите на “Темпо”:

2009 бе избрана за Европейска година за иновации и креативност, а като главна тема бе определена науката. Затова Европейският парламент съвместно с “Джуниър Ачийвмънт” (една от най-уважаваните програми за развитие на младежи в света) и с подкрепата на редица международни компании като HP, Financial Times, Intel, DG, Egon Zehnder International и много други организираха първия Европейски лагер за иновации и креативност в Брюксел. Участници в лагера бяха 100 ученици от 25 страни, които са показали необходимите лидерски способности, знания и умения и имат голям потенциал за развитие. Още в самото начало участниците бяха разделени на групи по пет или шест от различни страни, за да се подсигури използването на работния език - английския.
Младите предприемачи трябваше за ограничено време да изградят добре функциониращи екипи, да намерят свое решение на зададения от организаторите казус, да измислят продукт и да направят бизнес план и презентация за този продукт. Казусът бе обявен на 24 ноември в 15:00, а крайния срок за предаване на цялостната документация бе 11:00 на следващия ден. За тези кратки 20 часа всички екипи успяха успешно да се справят с проблемите на образованието, които те разглеждаха и намериха най-подходящите според тях решения, за да направят училищата по-приятни и интересни. Решенията варираха от интерактивни методи за обучение до нови типове образователни системи.
Наградите на първите три отбора бяха връчени в сградата на Европейския съвет с обещанието всички проекти да бъдат разгледани от Европейската комисия по образованието и някои от тях да бъдат осъществени, независимо дали са от тройката на победителите или не.
България представляваха 4 ученици: Джеймс Йоловски от УНСС, Катерина Попова от Първа английска гимназия в София, Диана Христова от Свищов и Анна Кьосова от СОУ “Васил Левски” Велинград. Българският екип с ръководител Добримир Добринов бе признат за един от най-успешните отбори, когато екипът, в който участва Джеймс зае първо, а отборът на Екатерина - второ място.
Благодарение на този проект разбрахме важността на работата в екип, сдобихме се с нови бизнес партньори и се научихме да решаваме важни за обществото проблеми. Тези и много други умения, придобити повреме на работата ни по проектите на “Джуниър Ачийвмънт”, ще ни помогнат при бъдещата реализация. Защото бъдещето трябва да се гради от днес.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води