Велинград - online - Сесията за първи път без допълнителни точки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сесията за първи път без допълнителни точки
Публикувано 2009-11-30 22:39:59 от Темпо

Редовната сесия на Общинския съвет на 26 ноември ще остане в историята като първата, в чийто дневен ред не бе внесена нито една допълнителна точка. В отсъствието на кмета Ив. Лебанов и под председателството на Ал. Гагов съветниците заседаваха при близки до минусовите температури в голямата зала на общината и приключиха работа за по-малко от час. В самото начало председателката на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова прочете благодарствено писмо към общинските съветници, помогнали със средства, материали и труд за благоустройството на Ритуалната зала на Централния гробищен парк: Владимир Коцев, д-р Жеко Чешмеджиев, Янко Сачков, Васка Колчагова, Георги Ачев, Борис Голомехов, Снежана Велева, Екатерина Каферинова и Златко Златанов. Г-жа Ключкова “благодари” и на Александър Гагов, който я изгонил, когато дошла да уведоми за инициативата председателя М. Джамбаз, както и на съветниците от мнозинството, които наблюдавали това безмълвни.

От дневния ред отпаднаха няколко точки, между които и тази за така наречения “входен тотем” на Велинград. Срещу предложението да бъдат обсъдени два идейни проекта от ЕТ “Алтик” - София се обяви съветникът Борис Костов. Той възнегодува обидено, че проектите се внасят без негово знание и без да е уведомен и той да представи своя проект. Борис Костов обяви, че има над 26 проекта за входа и интериора на града, които никой не пожелал да види, а той е готов да ги дари на Велинград. Гласувано бе точката да отпадне от дневния ред, като на следващата сесия да бъдат предложени и други проекти. Васка Милушева напомни, че темата се обсъжда от май 2009 г. - първо от Инициативния комитет, който подготви празника за обявяване на Велинград за СПА столица на Балканите и след това от Консултативния съвет по туризъм. Вече са разгледани над 25 предложения, а срещите са абсолютно открити и г-н Борис Костов може да се чувства поканен. Г-жа Милушева подчерта, че общината не трябва повече да отлага и да се бави във времето, защото сега има оперативни програми за благоустройство на градската среда, по които може да се намери финансиране.
Прието бе работещите в сферата на предучилищното възпитание да получат извънредно по 240 лева, като средствата са от държавния бюджет. Повечето от другите гласувани решения бяха оценки за ОПС и попълване на кадастралния план. Съветниците поспориха и решиха да обявят конкурс за отдаване под наем на общинското петно до паметника пред църквата в Лъджене, където да се изгради павилион с одобрената нова визия. Право за прокопаване и полагане на водопровод за топла минерална вода получи СПА кжомплекс “Астра”. Избрани бяха и съдебни заседатели за Районен съд - Велинград и Окръжен съд - Пазарджик.
В края на сесията Екатерина Каферинова постави два въпроса: какво е свършила комисията, която трябваше да проверява договора за съвместна дейност между “ВКТВ” и “Евроводкомерс” и какво ще направи председателството да събере съветниците поне за празниците. И докато първото питане не развълнува никого, то по второто съветниците бяха единодушни, че трябва да си организират празничен купон, като всеки си плаща.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай