Велинград - online - 3 декември - международен ден на хората с увреждания Празнично, но и с тревога 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

3 декември - международен ден на хората с увреждания Празнично, но и с тревога
Публикувано 2009-12-07 22:51:36 от Темпо

И тази година сдружение “Зорница” отбеляза деня на хората с увреждания 3 декември с празненство в ресторант “Чинарите”. Председателката на сдружението Катя Славова сумира добрите новини от изтеклата година: откриването на удобен клуб за хората с увреждания точно преди 1 година и новите социални услуги като Дневеният център за възрастни хора с увреждания и защитеното жилище “Велина”.
Тези факти говорят за изключителното разбиране на общинското ръководство на Велинград. В същото време г-жа Славова сподели притеснения от държавната политика по отношение на хората с увреждания. Преди месец Съюза на инвалидите в България излезе с меморандум за отнените права и органичените възможности на неговите членове за интеграция и достоен живот. Вместо да се запазят и развият придобивките, в бюджета и закона се залагат мерки, които посягат на интеграционните добавки и добавките за чужда помощ, като се прави опит хората с увреждания да се приравнят с останалите социално слаби и към тях също да се прилага подоходен критерий. Инвалидните пенсии в България остават най-ниските в ЕС, интеграционните добавки тук са подигравка - 9.50 лева, а в съседана Румъния са 60 евро. Затова 20 различни организации на хора с увреждания бият тревога и ще протестират, ако това не се промени.
От името на “Зорница” Катя Славова благодари на кмета Иван Лебанов за моралната и финансова подкрепа за отбелязване на този ден на човешката съпричастност, справедливост и взаимопомощ, на ОА и Общинския съвет за целогодишната им съпричастност и на спонсорите, които отново дариха от сърце: сладкарниците “Меги”, “Бонбон” и “Мариам”, “Меденка Любимка”, Дора Терзиева, безалкохолни напитки “Жерев”, на които хората с увреждания пожелават крепко здраве и да жънат успехи в трудните и за бизнеса дни.
Кметът Иван Лебанов разчувства всички присъстващи с думите, че те са хората, благодарение на чиито труд “три села в едно се сляха” и че не се нуждаят от съчувствие, а от равнопоставеност. От името на Съюза на инвалидите в България поздрав отправи председателят на областната организация в Пазарджик Кирил Анов. Добре, че го има този ден, за да си спомним за хората, които имат нужда от повече внимание и грижи, каза председателката на Клуба на пенсионерите в кв. Каменица Мария Къдреева. Поздравявям ви, че имате волята и куража да отроявате своето право на достоен живот, допълни и директорката на Дневния център за възрастни хора с увреждания Елена Янева-Зисова.
Фолклорната група към читалище “Отец Паисий” и певците от “Приятели на песента” в “дует” изпяха “Многая лета”, а празникът продължи с много музика, песни и настроение.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води