Велинград - online - Общинска болница не само оцеля, а и инвестира 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Общинска болница не само оцеля, а и инвестира
Публикувано 2009-12-07 23:12:11 от Темпо

2009 беше много тежка за общинската болница година, но трудностите потвърдиха максимата “Добрият край оправя всичко”. На 3 декември “МБАЛ - Велинград” откри обновено отделение по рентгенология и изцяло ремонтиран кухненски блок. Тържеството бе споделено от много гости, сред които кметът на общината Иван Лебанов и неговите заместници, председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз и зам.-председателят Венцислав Еличин, директорите на Регионалния център по здравеопазване д-р Лина Веселинова и Регионалната здравно-осигурителна каса д-р Мая Влайкова, управителите на всички местни здравни заведения, включително на конкурентната болница “Здраве” д-р Георги Дошев, много общински съветници, бизнес-партньори и медици-ветерани от града.

Управителят на общинската болница д-р Ташев посочи изпитанията, през които премина целият колектив през 2009 г.: напуснаха много лекари и сестри, трябваше да бъдат преместени цели структури като болничната аптека, клиничната лаборатория, администрацията, блокирани бяха банковите сметки на болницата и като добавка към всичко това дойде световната икономическа криза. “Благодаря на всички, че не само оцеляхме и си стъпихме на краката, но дори инвестираме”, каза д-р Ташев.
За модерния Кухненски блок, който беше пред затваряне от РИОКОЗ, община Велинград отпусна 50 000 лева, за което д-р Ташев благодари на кмета Иван Лебанов, на Общинския съвет и лично на председателя Мустафа Джамбаз и на председателя на Комисията по здравеопазване Венко Бозев. Специални благодарности бяха отправени към управителя на “ВИТА” д-р Любомир Крантев, дал ценни и спестяващи пари идеи за подмяна на старата апаратура. В ремонтираното рентгеново отделение болницата инвестира в съвременен скенер, отговарящ на изискванията на Касата, който значително ще подобри обслужването на пациентите.
Д-р Ташев благодари на всички управители на лечебни заведения за много добрите договорни взаимоотношения, на РЦЗ, РЗОК, МЗ, които помагат с идеи, средства и кадри на болницата. Благодарностите бяха и към колектива на “МБАЛ-Велинград”, който се амбицира и успя да съхрани изправената пред фалит болница и да я вдигне на крака; към всички новопостъпили лекари и към завърналите се да работят в Рентгеновото отделение д-р Хрисчева и д-р Георгиева, чиито професионализъм е гаранция за качество. Д-р Ташев обяви: “Ще продължим да инвестираме, като амбицията ни е нашата общинска болница да е най-добрата в Пазарджишка област”.
Кметът Иван Лебанов нарече колектива на общинската болница “сплотен отбор, който защити интересите на населението на общината и своята Хипократова клетва”. Той увери, че общинското ръководство е на тяхна страна и ще продължи да подкрепя всичките им усилия за обновяване на базата, за да има по-добро здравно обслужване на хората.
Поздравителен адрес по случай новите придобивки изпрати заместник-председателят на Народното събрание д-р Лъчезар Иванов, който пожелава на работещите в “МБАЛ-Велинград” здраве и благодарност в очите на техните пациенти.
Многобройните гости на тържеството разгледаха скенера в Рентгеново отделение и блестящия от чистота Кухненски блок, който разполага не само с нова италианска конвекторна печка, но и с италиански майстор-готвач. За последвалия коктейл се погрижиха професионалистите от гимназията по икономика и туризъм “Ал. Константинов” и основният спонсор ЕТ “Ангел Чопев”.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води