Велинград - online - Във Велинград вече има приемни семейства 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Във Велинград вече има приемни семейства
Публикувано 2009-12-15 09:17:18 от Темпо

На 10 декември се състоя заседание на Комисията за закрила на детето, съобщи г-жа Сашка Жекова от отдел “Закрила на детето”. Приоритет в дневния ред на работната среща бе разглеждане на доклади от оценките на кандидати за професионално приемно семейство.
В отдел “Закрила на детето” във Велинград заявления за кандидатстване са подадени от две семейства.
Процедурата по утвърждаване за приемно семейство е свързана по обучението и оценката на кандидатите в период от 4 месеца. Семействата са обучени по програма, утвърдена от МТСП, ДАЗД и АСП след насочващо направление от отдел “Закрила на детето” към специалисти в Център за обществена подкрепа - Велинград. Оценката на кандидатите е осъществена на база срещи, разговори със семействата и техни близки, както и посещение в жилището им.
На състоялата се среща на Комисията бе изказано становище относно годността на кандидатите и дадени препоръки за тяхното утвърждаване. Кандидатите са мотивирани за отглеждането на дете, изпаднало в затруднена житейска ситуация и притежават необходимия капацитет, поради което след официалното им вписване в регистър за професионални приемни родители към отдел “Закрила на детето” - Велинград при тях ще бъдат настанени деца, имащи нужда от грижа в семейна среда, която биологичното им семейство не може да предложи.
Комисията в състав: Диаяна Кехайова - зам.-кмет на община Велинград; Недялка Стефанова - директор “ОКВ” община Велинград; Здравка Гугалова - директор ЦНСТ; Величка Симеонова - директор ДЦДМУИ “Надежда”; Елена Канлиева - директор ПУ “Драган Манчов”; Йорданка Нанова - ръководител ЦОП; Мария Димитрова - социален работник ОЗД; Сашка Жекова - началник ОЗД планира и следваща среща, свързана със запознаване с вече одобрените професионални и доброволно семейство в община Велинград, както и с настанените при тях деца.
Първото одобрено доброволно семейство в община Велинград съществува от 11 ноември 2009 г. и в него вече е настанено дете.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай